Rijstschotel met ham en ananas

IMG_9898

Ingrediënten:

  • 1 zakje panklare gestoomde witte rijst (toverrijst, Lassie)
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine wortel
  • 100 gram voorgesneden snijbonen
  • 1 sjalot
  • 1/2 prei
  • 2 stengels bosui
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 flinke koffielepel Colombo pure specerijen (Verstegen)
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Snijd de sjalot fijn.
  • Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Snijd de prei en bosui in ringen.
  • Laat de maïs en ananas uitlekken.
  • Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
  • Bak hierin de sjalot aan.
  • Voeg dan de rode paprika, wortel en snijbonen toe. Roer gedurende enkele minuten door.
  • Kruid met de Colombo specerijen.
  • Voeg daarna de bosui en prei toe. Roer goed door voor enkele minuten.
  • Doe de hamblokjes erbij. Roer om.
  • Doe er dan de maïs en ananas bij. Roer goed.
  • Voeg de toverrijst toe en schep zo’n tweetal minuten om.

 

Plaats een reactie