Ingrediënten:
- 1 zakje panklare gestoomde witte rijst (toverrijst, Lassie)
- 1 klein blikje maïs
- 1 rode puntpaprika
- 1 kleine wortel
- 100 gram voorgesneden snijbonen
- 1 sjalot
- 1/2 prei
- 2 stengels bosui
- 1 klein blikje ananasstukjes
- 250 gram hamblokjes
- 1 flinke koffielepel Colombo pure specerijen (Verstegen)
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de paprika in kleine stukjes.
- Snijd de sjalot fijn.
- Snijd de wortel in kleine blokjes.
- Snijd de prei en bosui in ringen.
- Laat de maïs en ananas uitlekken.
- Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
- Bak hierin de sjalot aan.
- Voeg dan de rode paprika, wortel en snijbonen toe. Roer gedurende enkele minuten door.
- Kruid met de Colombo specerijen.
- Voeg daarna de bosui en prei toe. Roer goed door voor enkele minuten.
- Doe de hamblokjes erbij. Roer om.
- Doe er dan de maïs en ananas bij. Roer goed.
- Voeg de toverrijst toe en schep zo’n tweetal minuten om.