Rijstschotel met ham en ananas

IMG_9898

Ingrediënten:

  • 1 zakje panklare gestoomde witte rijst (toverrijst, Lassie)
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine wortel
  • 100 gram voorgesneden snijbonen
  • 1 sjalot
  • 1/2 prei
  • 2 stengels bosui
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 flinke koffielepel Colombo pure specerijen (Verstegen)
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Snijd de sjalot fijn.
  • Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Snijd de prei en bosui in ringen.
  • Laat de maïs en ananas uitlekken.
  • Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
  • Bak hierin de sjalot aan.
  • Voeg dan de rode paprika, wortel en snijbonen toe. Roer gedurende enkele minuten door.
  • Kruid met de Colombo specerijen.
  • Voeg daarna de bosui en prei toe. Roer goed door voor enkele minuten.
  • Doe de hamblokjes erbij. Roer om.
  • Doe er dan de maïs en ananas bij. Roer goed.
  • Voeg de toverrijst toe en schep zo’n tweetal minuten om.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s