GETEST: 2BSlim sauzen

IMG_9321

Een tijdje geleden kreeg ik een e-mail binnen met informatie over vet- en suikervrije sauzen. Ik ben een echt sauzenmeisje! Alles smaakt beter met een sausje erbij… maar bij saus horen natuurlijk ook de bijpassende calorieën!
Gelukkig is dat bij deze sauzen anders… deze sauzen van 2BSlim zijn vet- en suikervrij en daardoor ook erg laag in calorieën.
Je kunt dus al raden dat ik ontzettend benieuwd was om ze te testen. Want een saus zonder vet of suiker… kan dat wel lekker zijn?

Ik heb ze één voor één voor jullie geproefd.
De eerste saus die ik probeerde, was de yonnaise. Deze deed me het meeste aan de gewone mayonaise denken. Qua kleur is hij identiek en ook qua dikte mag hij niet onderdoen voor de gewone mayonaise. Je proeft dat er een zoetje in zit (sucralose) maar dat maakt het ook lekker. De saus heb ik o.a. gebruikt in mijn poke bowl met zalm en garnalen. Het smaakt ook lekker op de carpaccio.

De barbecuesaus heeft de typische rooksmaak die zo’n saus moet hebben. Hij is wel minder stevig dan bijvoorbeeld de cocktailsaus en de yonnaise.
Ik combineerde de barbecuesaus met rundergehakt. Daar maakte ik een hamburger mee. Om hem af te werken gebruikte ik de cocktailsaus. Deze saus heeft een mooie dikte. Hij mist voor mij wel de typische whiskeysmaak die je in een cocktailsaus verwacht.

De Basil Tomato is lekker bij gehakt. In combinatie met verse groenten heb je een perfect gerecht.
De HerbsGarlic is een knoflooksaus. Prima te gebruiken bij een visje. Toch vind ik dit zelf de saus die het minst op een originele knoflooksaus lijkt. De knoflooksmaak mag veel intenser. Nu overheerst de azijnsmaak waardoor het voor mij meer op een kruidendressing lijkt. Ik zou hem niet vlug bij een broodje shoarma eten.

Als je van pittig houdt, moet je zeker de sweet chili eens proberen! Ik gebruikte hem bijvoorbeeld als dip bij de tortillachips maar toen stond ik al vlug in vuur en vlam! 🙂
Daarna gebruikte ik de saus in een kalkoenburger om een zekere pittigheid te geven. Ik mengde de saus met een verse kalkoenfilet en een teentje knoflook in de blender. Daarna een burger vormen en bakken in een beetje kokosolie. Heerlijk!

Natuurlijk heb ik tijdens deze zomerse dagen de barbecue aangestoken. Want ook hier mogen deze sausjes niet ontbreken!

De 2Bslim sauzen zijn verkrijgbaar in meer dan 20 landen en in nog meer verschillende varianten te vinden zoals caesar en de balsamico. Voor de zoetekauwen is er eveneens een leuk aanbod met o.a. aardbeien- en chocoladesaus.
Ze zijn o.a. te koop bij Body&Fit shop en Dieetpro voor 3,90 euro per flesje.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s