Kaasburger met bacon

IMG_9908

Ingrediënten (voor 2 hamburgers):

  • 300 gram rundergehakt
  • 6 baconplakjes
  • 1 kleine rode paprika
  • 50 gram gemalen kaas
  • paar blaadjes sla
  • 2 eetlepels cocktailsaus (bijvoorbeeld 2BSlim)
  • 1 flinke eetlepel barbecuesaus (bijvoorbeeld 2BSlim)
  • 2 broodjes
  • peper
  • zout
  • kokosolie

Bereiding:

  • Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verwarm een anti-aanbakpan en bak hierin de baconplakjes aan. Draai even om.
  • Haal de bacon uit de pan en laat uitlekken op een bakpapiertje.
  • Doe een beetje kokosolie in de pan en bak hierin de paprikareepjes, voor zo’n 4 à 5 minuten.
  • Meng het rundergehakt met de gemalen kaas en barbecuesaus. Kruid met een beetje peper en zout.
  • Vorm twee even grote ballen en druk ze platter tot een burger van 3 à 4 cm dikte.
  • Verwarm een braadpan met kokosolie en bak de hamburgers zo’n 3 à 4 minuten aan elke zijde. Dunnere burgers hebben zo’n 2 à 3 minuten nodig.
  • Snijd de broodjes door helft.
  • Leg de onderkant op een bord. Smeer er een beetje cocktailsaus op.
  • Leg er dan sla op.
  • Bedek met de burger en beleg met paprika en bacon.
  • Werk af met de cocktailsaus en de bovenkant van het broodje.

Plaats een reactie