Ingrediënten (voor 2 hamburgers):
- 300 gram rundergehakt
- 6 baconplakjes
- 1 kleine rode paprika
- 50 gram gemalen kaas
- paar blaadjes sla
- 2 eetlepels cocktailsaus (bijvoorbeeld 2BSlim)
- 1 flinke eetlepel barbecuesaus (bijvoorbeeld 2BSlim)
- 2 broodjes
- peper
- zout
- kokosolie
Bereiding:
- Snijd de paprika in dunne repen.
- Verwarm een anti-aanbakpan en bak hierin de baconplakjes aan. Draai even om.
- Haal de bacon uit de pan en laat uitlekken op een bakpapiertje.
- Doe een beetje kokosolie in de pan en bak hierin de paprikareepjes, voor zo’n 4 à 5 minuten.
- Meng het rundergehakt met de gemalen kaas en barbecuesaus. Kruid met een beetje peper en zout.
- Vorm twee even grote ballen en druk ze platter tot een burger van 3 à 4 cm dikte.
- Verwarm een braadpan met kokosolie en bak de hamburgers zo’n 3 à 4 minuten aan elke zijde. Dunnere burgers hebben zo’n 2 à 3 minuten nodig.
- Snijd de broodjes door helft.
- Leg de onderkant op een bord. Smeer er een beetje cocktailsaus op.
- Leg er dan sla op.
- Bedek met de burger en beleg met paprika en bacon.
- Werk af met de cocktailsaus en de bovenkant van het broodje.