Kaasburger met bacon

IMG_9908

Ingrediënten (voor 2 hamburgers):

  • 300 gram rundergehakt
  • 6 baconplakjes
  • 1 kleine rode paprika
  • 50 gram gemalen kaas
  • paar blaadjes sla
  • 2 eetlepels cocktailsaus (bijvoorbeeld 2BSlim)
  • 1 flinke eetlepel barbecuesaus (bijvoorbeeld 2BSlim)
  • 2 broodjes
  • peper
  • zout
  • kokosolie

Bereiding:

  • Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verwarm een anti-aanbakpan en bak hierin de baconplakjes aan. Draai even om.
  • Haal de bacon uit de pan en laat uitlekken op een bakpapiertje.
  • Doe een beetje kokosolie in de pan en bak hierin de paprikareepjes, voor zo’n 4 à 5 minuten.
  • Meng het rundergehakt met de gemalen kaas en barbecuesaus. Kruid met een beetje peper en zout.
  • Vorm twee even grote ballen en druk ze platter tot een burger van 3 à 4 cm dikte.
  • Verwarm een braadpan met kokosolie en bak de hamburgers zo’n 3 à 4 minuten aan elke zijde. Dunnere burgers hebben zo’n 2 à 3 minuten nodig.
  • Snijd de broodjes door helft.
  • Leg de onderkant op een bord. Smeer er een beetje cocktailsaus op.
  • Leg er dan sla op.
  • Bedek met de burger en beleg met paprika en bacon.
  • Werk af met de cocktailsaus en de bovenkant van het broodje.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s