Pittige kalkoenburger met guacamole

IMG_9941

Ingrediënten(voor 2 burgers):

  • 350 gram kalkoenfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels pittige chilisaus (bijvoorbeeld Sweet Chili 2B Slim) + eventueel wat extra voor op het broodje
  • 1 avocado
  • 1 dik teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 broodjes
  • kokosolie
  • eventueel tortilla chips voor de afwerking

Bereiding:

  • Ontpit de avocado en snijd in grove stukken.
  • Snijd de peper in grove stukken. Hou je van minder pit? Verwijder dan eerst de zaadlijst.
  • Doe de avocado, knoflook, rode peper en limoensap in de hakmolen en pureer tot een gladdere massa. Bewaar dit in een luchtdicht kommetje.
  • Doe de kalkoenfilet met de knoflook en chilisaus in een hakmolen en hak tot een gladde massa.
  • Maak de handen nat en rol en twee ballen van de kalkoen. Duw platter tot een burger.
  • Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verwarm een braadpannetje met kokosolie en bak hierin de paprika gedurende een 4 à 5 minuten.
  • Verwarm nog een ander braadpannetje met kokosolie en bak hier de kalkoenburgers gedurende 8 à 10 minuten in totaal.
  • Snijd de broodjes door helft. Leg de onderste helft op een bordje.
  • Besmeer dit met een beetje chilisaus. Beleg met de gebakken paprikareepjes.
  • Leg hierop de kalkoenburger.
  • Werk af met guacamole en de bovenkant van het broodje.
  • Eventueel nog garneren met wat tortillachips.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s