Ingrediënten(voor 2 burgers):
- 350 gram kalkoenfilet
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels pittige chilisaus (bijvoorbeeld Sweet Chili 2B Slim) + eventueel wat extra voor op het broodje
- 1 avocado
- 1 dik teentje knoflook
- 1 rode peper
- sap van 1/2 limoen
- 2 broodjes
- kokosolie
- eventueel tortilla chips voor de afwerking
Bereiding:
- Ontpit de avocado en snijd in grove stukken.
- Snijd de peper in grove stukken. Hou je van minder pit? Verwijder dan eerst de zaadlijst.
- Doe de avocado, knoflook, rode peper en limoensap in de hakmolen en pureer tot een gladdere massa. Bewaar dit in een luchtdicht kommetje.
- Doe de kalkoenfilet met de knoflook en chilisaus in een hakmolen en hak tot een gladde massa.
- Maak de handen nat en rol en twee ballen van de kalkoen. Duw platter tot een burger.
- Snijd de paprika in dunne repen.
- Verwarm een braadpannetje met kokosolie en bak hierin de paprika gedurende een 4 à 5 minuten.
- Verwarm nog een ander braadpannetje met kokosolie en bak hier de kalkoenburgers gedurende 8 à 10 minuten in totaal.
- Snijd de broodjes door helft. Leg de onderste helft op een bordje.
- Besmeer dit met een beetje chilisaus. Beleg met de gebakken paprikareepjes.
- Leg hierop de kalkoenburger.
- Werk af met guacamole en de bovenkant van het broodje.
- Eventueel nog garneren met wat tortillachips.