Pittige kalkoenburger met guacamole

IMG_9941

Ingrediënten(voor 2 burgers):

  • 350 gram kalkoenfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels pittige chilisaus (bijvoorbeeld Sweet Chili 2B Slim) + eventueel wat extra voor op het broodje
  • 1 avocado
  • 1 dik teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 broodjes
  • kokosolie
  • eventueel tortilla chips voor de afwerking

Bereiding:

  • Ontpit de avocado en snijd in grove stukken.
  • Snijd de peper in grove stukken. Hou je van minder pit? Verwijder dan eerst de zaadlijst.
  • Doe de avocado, knoflook, rode peper en limoensap in de hakmolen en pureer tot een gladdere massa. Bewaar dit in een luchtdicht kommetje.
  • Doe de kalkoenfilet met de knoflook en chilisaus in een hakmolen en hak tot een gladde massa.
  • Maak de handen nat en rol en twee ballen van de kalkoen. Duw platter tot een burger.
  • Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verwarm een braadpannetje met kokosolie en bak hierin de paprika gedurende een 4 à 5 minuten.
  • Verwarm nog een ander braadpannetje met kokosolie en bak hier de kalkoenburgers gedurende 8 à 10 minuten in totaal.
  • Snijd de broodjes door helft. Leg de onderste helft op een bordje.
  • Besmeer dit met een beetje chilisaus. Beleg met de gebakken paprikareepjes.
  • Leg hierop de kalkoenburger.
  • Werk af met guacamole en de bovenkant van het broodje.
  • Eventueel nog garneren met wat tortillachips.

Plaats een reactie