Quatre Bras – Best

Op uitnodiging van ‘Quatre Bras’ in Best (bij Eindhoven) mochten mijn vriend en ik een avondje komen eten. Bijzonder leuk!

Bij Quatre Bras heb je veel mogelijkheden. Je kunt hier terecht voor een drankje, etentje, feestje, babyborrel of vergadering.
Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en werden onze jassen aangenomen. Daarna mochten we plaatsnemen aan een tafeltje bij het raam.
Het restaurant oogt intiem en we zijn onder de indruk van de mooie gedekte tafels en de correcte en toch spontane bediening. Ze hebben hier duidelijk oog voor detail!

We bestelden onze drankjes en namen een kijkje in de menukaart. De gerechten worden telkens beschreven in kernwoorden zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten op jouw bord. Aan de menukaart zie je dat het keukenteam creatiever wil omgaan met gerechten. Op de kaart staat bijvoorbeeld de klassieke rundercarpaccio met truffel en parmezaan. Maar als extraatje krijg je er dan ganzenleverkrullen of gamba’s bij. Dat maakt het dan toch specialer.
Naast de menukaart werd er ook een groot krijtbord langs ons tafeltje gezet. Hierop stond het aspergemenu. Het was ook mogelijk om deze aspergegerechten te combineren met de gerechten van de kaart.

Uiteindelijk besloten we voor het 4-gangen verrassingsmenu te gaan. Met het idee dat de keukenbrigade dan ook al hun creativiteit in de gerechten kon leggen.

Al vlug kregen we een amuse: een brandade van kabeljauw met daarbij een venkelsalade. Een brandade is een zachte puree van vis. De venkelsalade had een fris smaakje en had een mooie bite.
Daarna werd er een broodplankje op tafel gezet, met daarbij een kommetje truffelmayonaise en ongezouten roomboter.  Het brood was nog lauwwarm en had een krokante korst. Heerlijk!
Daarbij hoorde dit voorgerecht: een tartaar van zalm, een geschroeide wilde Argentijnse gamba, koolrabisalade, wortelmayonaise, een gelei van tomaat, doperwtencrème en cakejes van zwarte olijf. Eigenlijk te mooi om op te eten!
We vonden de tartaar en de gamba erg lekker. Het cakeje van zwarte olijf was niet meteen onze smaak maar dat ligt vooral aan het feit dat we geen olijfliefhebbers zijn.

Als tussengerecht kregen we een bordje met buikspek van het Iberico varken, daarbij een coquille in een saus van chardonnay azijn. Wauw! Als we terugdenken aan het buikspek loopt het water ons weer in de mond. Perfect!

Het hoofdgerecht kon ons ook bekoren! Qua kleur was het niet het mooiste bord maar het was goed gevuld met drie bereidingen van lam. De filet was enorm mals, perfect gegaard! Het kroketje van lamsstoof was ook heel verrassend! De zwezerik vonden we ook heerlijk.
Daarbij nog een saus van citroentijm… verrukkelijk!
Naast de lamsfilet lag nog een plak terrine van geraspte aardappelen. Goed op smaak gebracht, een mooie vaste aardappelschijf en prima bereid. Op dit bord lag er verder nog een crème van peterseliewortel en groene kruiden.

Voor het nagerecht kregen we een echte primeur! Dit gerecht werd nog niet eerder geserveerd in het restaurant. We voelden ons enorm vereerd!
Jammer genoeg kun je op de foto’s niets zien van het verrassingseffect…
Bij het serveren kwam er vanuit het onderste bord mysterieuze damp naar boven. Dit effect kwam van het droogijs, ook zelfgemaakt trouwens…
Het bord zelf was ook een feestje om te zien. De aardbeienmousse zag er fantastisch uit. Het was lichtjes gezoet. Het soepje van aardbeien gaf dan weer een friszure smaak af!
De cremeux van witte chocolade (op de Green Egg gebakken chocolade waardoor de bbqsmaak in de chocolade trekt) was top! De heldere chocoladegel vonden we iets te krachtig smaken.

Na al die mooie gangen werden we nog verwend met een kopje koffie en thee (met geweldig leuke theedoosjes!). Alsof het nog niet genoeg was, kregen we hierbij ook nog vier kleine zoete hapjes. Natuurlijk ook huisgemaakt! De macaron was van rabarber. De lekkerste die ik ooit heb geproefd!  Verder lag er nog een pâte de fruit op, gemaakt van groene appel. Door de zure smaak was het een sensatie in de mond! Het cakeje was met kerrie en limoen. De bonbon had een vulling van wortel, sinaasappel en gember. Ik vond vooral de buitenkant prachtig met die ‘spettertjes’.

We hebben heerlijk genoten van deze avond, zowel van het eten als van de bediening.
We werden gastvrij ontvangen. Wat ons betreft, zeker een aanrader!

Lekker!

  • perfect gegaard vlees
  • gerechten met veel zorg bereid en leuk gepresenteerd
  • vriendelijke bediening die telkens goed verwoordde wat op het bord lag
  • avondvullend etentje (circa 3 uren voor een 4-gangenmenu met drankje achteraf)

Niet zo lekker!

  • we hebben ons best gedaan om hier een punt van aandacht te bedenken maar alles was naar verwachting… geen minpunten dus!

10

Quatre Bras, Nieuwstraat 79, Best, http://www.quatrebras.nl/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s