Mosselen op Aziatische wijze (BBQ)

Mosselen kun je makkelijk bereiden op de barbecue.
Ik gebruikte 2 aluminium bakjes voor op de barbecue (o.a. te koop bij Action) en wikkel ze daarna nog in aluminiumfolie.
Met aluminiumfolie alleen lukt het ook maar dan zou ik de portie kleiner maken per pakje folie.

1-IMG_9709

Bereiding voor 1 portie:

  • 1 kilogram mosselen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel citroengras, gedroogd
  • 1 theelepel tijm, gedroogd
  • 50 gram verse gember
  • 4 teentjes knoflook (of 2 grote koffielepels met knoflookpuree)
  • 1 kleine citroen
  • 1 kleine limoen
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de bbq.
  • Was de mosselen in een grote bak met koud water. Spoel ze door voorzichtig met jouw handen door de mosselen te gaan. Mosselen die blijven openstaan (eerst even de mosselen op het randje van de bak tikken om te zien of ze dan ook niet sluiten), gooi je weg. Giet het water weg.
  • Herhaal bovenstaande stap nog eens 2 à 3 keer.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Schil de verse gember en rasp hem dan fijn.
  • Hak de teentjes knoflook fijn.
  • Pers de limoen uit.
  • Doe de citroen, gember, knoflook en het limoensap in een kommetje. Voeg daarbij het citroengraspoeder en tijm. Meng alles goed door elkaar totdat je een mooie marinade krijgt.
  • Leg de mosselen in de 2 aluminium bakjes en meng er met de handen de marinade doorheen.
  • Voeg nu de kokosmelk toe.
  • Kruid nog even met peper en zout. Meng nog eens even met de handen.
  • Wikkel nu om elk bakje een groot vel aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de opening aan de bovenkant blijft.
  • Zet de bakjes nu op de hete bbq.
  • Controleer na 10 à 12 minuten of de mosselschelpen allemaal open staan. Dan zijn ze klaar!

Plaats een reactie