Pastaschotel met gehaktballen

pastschotel met gehaktballen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 350 gram mini penne
  • 1 dikke ui
  • 2 rode puntpaprika’s (of gewone paprika)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik of pakje)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
  • 1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden
  • snufje cayennepeper
  • theelepel gedroogde uienpoeder
  • theelepel gedroogde knoflookpoeder
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Spoel af met koud water.
  • Zet de oven op grilsstand (hoogste niveau).
  • Kruid het gehakt met peper en zout.
  • Rol het gehakt dan in middelgrote ballen. (doorsnede van ongeveer 5 cm)
  • Verwarm een hapjespan met een klontje boter.
  • Bak hierin de gehaktballen rondom aan in een 4-tal minuten.
  • Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en Italiaanse kruiden.
  • Snijd ondertussen de ui en paprika in fijne blokjes.
  • Doe de ui en paprika bij de gehaktballetjes en laat een 5-tal minuten stoven.
  • Snijd ondertussen de mozzarella in kleinere stukjes. Zet even apart.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed om. Laat op hoog vuur pruttelen voor een 5-tal minuten.
  • Roer er nu de pasta doorheen. Kruid eventueel nog wat met peper en zout naar smaak.
  • Schep de helft van de pasta in een ovenschaal.
  • Leg de helft van de mozzarella op de pasta.
  • Schep nu de andere helft van de pasta in de ovenschaal.
  • Werk af met de overige mozzarella.
  • Zet de ovenschaal even in de oven zodat de kaas goed smelt. Dit duurt enkele minuten. Houd dit goed in de gaten.
  • Werk eventueel af met een beetje verse peterselie.

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s