Pastaschotel met gehaktballen

pastschotel met gehaktballen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 350 gram mini penne
  • 1 dikke ui
  • 2 rode puntpaprika’s (of gewone paprika)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik of pakje)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
  • 1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden
  • snufje cayennepeper
  • theelepel gedroogde uienpoeder
  • theelepel gedroogde knoflookpoeder
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Spoel af met koud water.
  • Zet de oven op grilsstand (hoogste niveau).
  • Kruid het gehakt met peper en zout.
  • Rol het gehakt dan in middelgrote ballen. (doorsnede van ongeveer 5 cm)
  • Verwarm een hapjespan met een klontje boter.
  • Bak hierin de gehaktballen rondom aan in een 4-tal minuten.
  • Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en Italiaanse kruiden.
  • Snijd ondertussen de ui en paprika in fijne blokjes.
  • Doe de ui en paprika bij de gehaktballetjes en laat een 5-tal minuten stoven.
  • Snijd ondertussen de mozzarella in kleinere stukjes. Zet even apart.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed om. Laat op hoog vuur pruttelen voor een 5-tal minuten.
  • Roer er nu de pasta doorheen. Kruid eventueel nog wat met peper en zout naar smaak.
  • Schep de helft van de pasta in een ovenschaal.
  • Leg de helft van de mozzarella op de pasta.
  • Schep nu de andere helft van de pasta in de ovenschaal.
  • Werk af met de overige mozzarella.
  • Zet de ovenschaal even in de oven zodat de kaas goed smelt. Dit duurt enkele minuten. Houd dit goed in de gaten.
  • Werk eventueel af met een beetje verse peterselie.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie