Ingrediënten (voor 4 personen):
- 600 gram gemengd gehakt
- 350 gram mini penne
- 1 dikke ui
- 2 rode puntpaprika’s (of gewone paprika)
- 400 gram tomatenblokjes (blik of pakje)
- 2 bollen mozzarella
- 1 flinke eetlepel paprikapoeder
- 1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden
- snufje cayennepeper
- theelepel gedroogde uienpoeder
- theelepel gedroogde knoflookpoeder
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Spoel af met koud water.
- Zet de oven op grilsstand (hoogste niveau).
- Kruid het gehakt met peper en zout.
- Rol het gehakt dan in middelgrote ballen. (doorsnede van ongeveer 5 cm)
- Verwarm een hapjespan met een klontje boter.
- Bak hierin de gehaktballen rondom aan in een 4-tal minuten.
- Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en Italiaanse kruiden.
- Snijd ondertussen de ui en paprika in fijne blokjes.
- Doe de ui en paprika bij de gehaktballetjes en laat een 5-tal minuten stoven.
- Snijd ondertussen de mozzarella in kleinere stukjes. Zet even apart.
- Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed om. Laat op hoog vuur pruttelen voor een 5-tal minuten.
- Roer er nu de pasta doorheen. Kruid eventueel nog wat met peper en zout naar smaak.
- Schep de helft van de pasta in een ovenschaal.
- Leg de helft van de mozzarella op de pasta.
- Schep nu de andere helft van de pasta in de ovenschaal.
- Werk af met de overige mozzarella.
- Zet de ovenschaal even in de oven zodat de kaas goed smelt. Dit duurt enkele minuten. Houd dit goed in de gaten.
- Werk eventueel af met een beetje verse peterselie.
Eet smakelijk!