Jamaican Jerk kip met rijst

img_20161107_171629_resized

Ingrediënten:

  • 2 grote kippendijen
  • 3 eetlepels olijfolie + extra scheut olijfolie
  • 2 koffielepels Jamaican Jerk (Verstegen, Pure Specerijen)
  • 1 flinke koffielepel Tony’s Tex Mex Bandits (Simply Spices, mix van paprika, zout, ui, knoflook, cayennepeper, komijn en peterselie)
  • 2 stengels bosui
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine wortel
  • 100 gram champignons
  • 1/2 prei
  • 1 klein potje doperwten
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 zakje panklare voorgestoomde zilvervliesrijst (Lassie)
  • 2 grote eieren
  • 150 gram spekblokjes, natuur
  • peper
  • zout
  • klontje boter

Bereiding:

  • Meng de Jamaican Jerk specerijen met de 3 eetlepels olijfolie in een kommetje. Wrijf er de kip mee in. Laat een halfuurtje intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg de kip in de ovenschaal en braad hem in 50 minuten krokant. Giet er tussendoor even wat braadvet overheen om een krokanter korstje te krijgen.
  • Kluts twee eieren in een kommetje met een beetje peper en zout.
  • Verwarm een braadpan met een klontje boter en giet het eiermengsel erin. Laat het op een zacht vuurtje stollen tot je een omelet krijgt. Haal de omelet uit de pan en snijd er reepjes van. Houd apart.
  • Verwarm dezelfde braadpan en bak de spekblokjes goed aan. Laat het spek uitlekken op een keukenpapiertje en houd apart.
  • Snij de prei en bosui in ringen.
  • Snijd de wortel en ui in kleine blokjes.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Voeg dan de wortel toe. Roer gedurende een 3-tal minuten.
  • Voeg dan de prei, champignons en bosui toe. Roer gedurende een 3-tal minuten.
  • Voeg dan de rijst toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de maïs en doperwten toe en kruid het geheel met de Simply Spices mix.
  • Roer het spek en de eierreepjes door het rijstmengsel.

Plaats een reactie