Hachee met kruidnoten

Velen tellen af voor de komst van Sinterklaas. De weken voor 5 en 6 december smullen we smakelijk van de kruidnoten. Maar kruidnoten kun je ook prima gebruiken in een hachee.
Deze hachee smaakt erg kruidig maar toch herken je zeker en vast ook het zoete van de kruidnoten.

img_8294

 

Ingrediënten:

  • 1 kilogram hacheevlees, blokjes
  • 2 dikke uien
  • 1,5 koffielepel Quatre Epices (peper, nootmuskaat, kruidnagel en gembermix van Verstegen)
  • 1 theelepel koek & speculaas (Verstegen)
  • 4 laurierblaadjes (Verstegen)
  • 15 kruidnagels (Verstegen)
  • 6 jeneverbessen
  • 2 flesjes bokbier (Bavaria)
  • 250 ml water
  • 2 flinke eetlepels appelstroop
  • 100 gram kruidnoten
  • boter

Bereiding:

  • Kruid het hacheevlees met de Quatre Epices mix. Meng goed met de handen.
  • Verwarm een diepe braadpan met een klontje boter en bak het vlees in twee delen bruin aan. Haal het daarna uit de pan.
  • Snijd de uien in grove stukken.
  • Bak de ui glazig in de braadpan. Voeg eventueel nog een klontje boter toe.
  • Voeg dan het vlees weer toe en giet er het bokbier bij.
  • Voeg de koek & speculaasmix, de kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen toe.
  • Laat alles gedurende 1,5 uur zachtjes pruttelen op een laag vuurtje. Roer af en toe goed door.
  • Voeg dan het water, de appelstroop en kruidnoten toe. Roer goed door.
  • Laat nu nog eens 1 uur tot 1,5 uur zacht pruttelen maar roer ook af en toe even door.

Plaats een reactie