Hachee met koek en speculaas

Begin deze maand kreeg ik een pakketje en recept toegestuurd om heerlijke Koek & Speculaas hachee te maken. De specerijen en het recept werden me aangeboden door Verstegen Spices & Sauces. De hoeveelheid specerijen heb ik lichtjes aangepast om een iets kruidigere smaak te krijgen.

img_20161105_230439_resized
De hachee leek me enorm lekker door de toevoeging van de specerijenmix koek & speculaas. Een mix die zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Het bevat kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Heerlijk in een cake, in een koekje maar ook in een stoofpotje!

img_8192

Ik ging dus aan de slag en het werd heerlijk!

Ingrediënten:

  • 1 kg hacheevlees, in blokjes
  • 2 grote uien
  • 950 ml runderbouillon (gekookt water met 2 runderbouillonblokjes)
  • zakje mix voor rundvlees (Verstegen, 20 gram)
  • 12 kruidnagels (Verstegen)
  • 3 laurierblaadjes (Verstegen)
  • 1 koffielepel specerijenmix koek & speculaas (Verstegen)
  • 50 ml azijn
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 3 plakken peperkoek
  • boter

Bereiding:

  • Kruid het hacheevlees met de mix voor rundvlees. Meng goed door elkaar met de handen.
  • Snijd de uien in grove blokjes.
  • Verwarm een diepe braadpan met boter. Bak het stoofvlees in twee delen bruin aan. Haal het uit de pan en zet apart.
  • Bak de uien in dezelfde braadpan glazig aan. Voeg eventueel nog een klontje boter toe.
  • Doe het vlees bij de uien.
  • Voeg dan de bouillon, azijn, kruidnagels, laurier en de koek & speculaasmix toe.
  • Zet het deksel half op de pan en laat 1,5 uur zachtjes sudderen op een zacht vuurtje. Roer af en toe goed door.
  • Verkruimel de peperkoek en voeg deze toe.
  • Doe er ook de appelstroop bij.
  • Laat nu nog eens 1 uur tot 1,5 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe door de hachee.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s