Ingrediënten:
- 125 gram Jodekoeken
- 100 gram monchou
- 200 gram melkchocolade
- 50 gram witte chocolade
Bereiding:
- Verkruimel de Jodekoeken in de hakmolen en verkruimel ze in een schone handdoek.
- Doe de verkruimelde koek in een kom maar houd 1 volle eetlepel koekkruimel apart.
- Mix de zachte monchou door de verkruimelde koek in de kom.
- Zet het mengsel een kwartiertje in de koelkast.
- Neem dan wat mengsel en rol er balletjes van tussen de handen.
- Verwarm 2 kookpotten met water en zet in elke kookpot een kom. Hierin smelt je de chocolade au bain marie. In de ene kom de melkchocolade, in de andere de witte chocolade.
- Leg elk balletje op een vork en schep er de gesmolten chocolade overheen.
- Kruimel er nu nog wat koekjeskruimel overheen.
- Doe de gesmolten chocolade in het hoekje van een plastieken zakje. Maak er een soort hoorntje van, hou het strak en knip een heel klein puntje van het hoekje af.
- Giet nu dunne streepjes witte chocolade over de chocoladetruffels.
- Zet nu minstens een halfuurtje in de koelkast.