Jodekoek truffels

jodekoektruffels

Ingrediënten:

  • 125 gram Jodekoeken
  • 100 gram monchou
  • 200 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocolade

Bereiding:

  • Verkruimel de Jodekoeken in de hakmolen en verkruimel ze in een schone handdoek.
  • Doe de verkruimelde koek in een kom maar houd 1 volle eetlepel koekkruimel apart.
  • Mix de zachte monchou door de verkruimelde koek in de kom.
  • Zet het mengsel een kwartiertje in de koelkast.
  • Neem dan wat mengsel en rol er balletjes van tussen de handen.
  • Verwarm 2 kookpotten met water en zet in elke kookpot een kom. Hierin smelt je de chocolade au bain marie. In de ene kom de melkchocolade, in de andere de witte chocolade.
  • Leg elk balletje op een vork en schep er de gesmolten chocolade overheen.
  • Kruimel er nu nog wat koekjeskruimel overheen.
  • Doe de gesmolten chocolade in het hoekje van een plastieken zakje. Maak er een soort hoorntje van, hou het strak en knip een heel klein puntje van het hoekje af.
  • Giet nu dunne streepjes witte chocolade over de chocoladetruffels.
  • Zet nu minstens een halfuurtje in de koelkast.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s