Jodekoek truffels

jodekoektruffels

Ingrediënten:

  • 125 gram Jodekoeken
  • 100 gram monchou
  • 200 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocolade

Bereiding:

  • Verkruimel de Jodekoeken in de hakmolen en verkruimel ze in een schone handdoek.
  • Doe de verkruimelde koek in een kom maar houd 1 volle eetlepel koekkruimel apart.
  • Mix de zachte monchou door de verkruimelde koek in de kom.
  • Zet het mengsel een kwartiertje in de koelkast.
  • Neem dan wat mengsel en rol er balletjes van tussen de handen.
  • Verwarm 2 kookpotten met water en zet in elke kookpot een kom. Hierin smelt je de chocolade au bain marie. In de ene kom de melkchocolade, in de andere de witte chocolade.
  • Leg elk balletje op een vork en schep er de gesmolten chocolade overheen.
  • Kruimel er nu nog wat koekjeskruimel overheen.
  • Doe de gesmolten chocolade in het hoekje van een plastieken zakje. Maak er een soort hoorntje van, hou het strak en knip een heel klein puntje van het hoekje af.
  • Giet nu dunne streepjes witte chocolade over de chocoladetruffels.
  • Zet nu minstens een halfuurtje in de koelkast.

Plaats een reactie