Gevulde portobello met gehakt

img_8203

Ingrediënten:

  • 6 portobello’s
  • 250 gram gehakt
  • 1 kleine rode paprika
  • 1/2 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1/4 prei
  • 1/4 dikke peen
  • 100 gram champignons
  • 2 stengels bosui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 80 gram gemalen kaas
  • 6 plakjes pancetta
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 flinke koffielepel Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm, basilicum)
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • zout
  • peper
  • klontje boter of een scheut olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder het steeltje van de portobello’s. Snijd deze in kleine blokjes.
  • Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaal.
  • Snijd de paprika, courgette, peen en ui in kleine blokjes.
  • Snijd de champignons in dunne schijfjes.
  • Snijd de prei en bosui in dunne ringen.
  • Verwarm een diepe pan met wat boter of olijfolie. Bak hierin de ui glazig aan met de knoflookpuree.
  • Kruid met de Italiaanse kruiden, ras el hanout en de speculaaskruiden.
  • Voeg de peen, paprika en courgette toe. Roer het goed door elkaar, gedurende een 4-tal minuten.
  • Voeg dan de prei, champignons, portobellosteeltjes en bosui toe. Roer eventjes door.
  • Doe er de tomatenblokjes bij. Roer goed om en zet nu het vuur lager.
  • Laat dit nu zo’n 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer tussendoor.
  • Kruid met wat peper en zout naar smaak.
  • Vul elke portobello met een hoeveelheid gehaktmengsel.
  • Strooi er gemalen kaas overheen.
  • Werk af met een versneden plakje pancetta.
  • Zet de portobello’s zo’n 25 à 30 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s