Gevulde portobello met gehakt

img_8203

Ingrediënten:

  • 6 portobello’s
  • 250 gram gehakt
  • 1 kleine rode paprika
  • 1/2 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1/4 prei
  • 1/4 dikke peen
  • 100 gram champignons
  • 2 stengels bosui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 80 gram gemalen kaas
  • 6 plakjes pancetta
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 flinke koffielepel Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm, basilicum)
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • zout
  • peper
  • klontje boter of een scheut olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder het steeltje van de portobello’s. Snijd deze in kleine blokjes.
  • Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaal.
  • Snijd de paprika, courgette, peen en ui in kleine blokjes.
  • Snijd de champignons in dunne schijfjes.
  • Snijd de prei en bosui in dunne ringen.
  • Verwarm een diepe pan met wat boter of olijfolie. Bak hierin de ui glazig aan met de knoflookpuree.
  • Kruid met de Italiaanse kruiden, ras el hanout en de speculaaskruiden.
  • Voeg de peen, paprika en courgette toe. Roer het goed door elkaar, gedurende een 4-tal minuten.
  • Voeg dan de prei, champignons, portobellosteeltjes en bosui toe. Roer eventjes door.
  • Doe er de tomatenblokjes bij. Roer goed om en zet nu het vuur lager.
  • Laat dit nu zo’n 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer tussendoor.
  • Kruid met wat peper en zout naar smaak.
  • Vul elke portobello met een hoeveelheid gehaktmengsel.
  • Strooi er gemalen kaas overheen.
  • Werk af met een versneden plakje pancetta.
  • Zet de portobello’s zo’n 25 à 30 minuten in de oven.

Plaats een reactie