Ingrediënten (voor 6 appelflappen):
- 2 grote vellen bladerdeeg
- 2 kleine appels
- 10-tal walnoten
- 50 gram marsepein
- 1 koffielepel kaneelmix (bijvoorbeeld speculaas joy van Simply Spices)
- 1 zakje vanillesuiker
- water (of wat geklopt eigeel)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Bedek een bakplaat met een velletje bakpapier.
- Haal drie ronde vormen uit elk vel bladerdeeg. Doe dit door de omtrek van een kommetje uit te steken.
- Verwijder het klokhuis van elke appel en snijd de appel dan in kleine stukjes.
- Breek de walnoten in kleinere stukjes.
- Snijd de marsepein in kleine blokjes.
- Meng de appel, walnoten en marsepein met de kaneelmix in een kommetje.
- Doe nu steeds een beetje van de appelmix op het bladerdeeg.
- Vouw dan telkens het bladerdeeg om en duw het aan met een vork.
- Wrijf telkens een beetje water of eigeel over het bladerdeeg en strooi er wat vanillesuiker overheen.