Appelflappen met noten en marsepein

img_8149

Ingrediënten (voor 6 appelflappen):

  • 2 grote vellen bladerdeeg
  • 2 kleine appels
  • 10-tal walnoten
  • 50 gram marsepein
  • 1 koffielepel kaneelmix (bijvoorbeeld speculaas joy van Simply Spices)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • water (of wat geklopt eigeel)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Bedek een bakplaat met een velletje bakpapier.
  • Haal drie ronde vormen uit elk vel bladerdeeg. Doe dit door de omtrek van een kommetje uit te steken.
  • Verwijder het klokhuis van elke appel en snijd de appel dan in kleine stukjes.
  • Breek de walnoten in kleinere stukjes.
  • Snijd de marsepein in kleine blokjes.
  • Meng de appel, walnoten en marsepein met de kaneelmix in een kommetje.
  • Doe nu steeds een beetje van de appelmix op het bladerdeeg.
  • Vouw dan telkens het bladerdeeg om en duw het aan met een vork.
  • Wrijf telkens een beetje water of eigeel over het bladerdeeg en strooi er wat vanillesuiker overheen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s