GETEST: Dagelijkse kost, koken met gezond verstand (Jeroen Meus)

Sinds 2010 verblijdt Jeroen Meus de Vlaamse kijkers met zijn kookprogramma ‘Dagelijkse kost’. Maar ook Nederland maakte ondertussen kennis met deze Belgische kok.
Een geweldig spontane man, die Jeroen Meus! Na een paar afleveringen was ik al verkocht.
Met veel enthousiasme legt hij je steeds uit hoe je de lekkerste recepten maakt.
Geen haute cuisine maar de alledaagse Vlaamse keuken met hier en daar een uitschieter naar een andere wereldkeuken.

img_8228

Sinds eind september heeft Jeroen Meus er een nieuw boek bij, ‘Dagelijkse kost, koken met gezond verstand’. Een degelijk kookboek, om het zo maar te zeggen…een harde kaft, stevig papier,  100 nieuwe recepten en vooral ook persoonlijk.
Tussen de recepten door vind je namelijk ook foto’s die je een kijk in zijn leven geven. Hij neemt je bijvoorbeeld mee naar zijn jeugd, zijn gezin en zijn leven naast het koken.

Het ‘koken met gezond verstand’ verklaart hij in zijn voorwoord. Want Jeroen weet dat je best een gezonde maaltijd op jouw bord tovert maar… hij vergeet ook niet te genieten!
In dit kookboek vind je dus niet alleen de pindacheesecake, marmerwafeltjes of gefrituurde kroketballetjes van witlof en ham. Nee nee, hij laat ook gezondere recepten zien zoals de gevulde puntpaprika’s met quinoasalade en de zeebaars uit de oven.
Het is gewoon een mooie mix van eten met verstand en het genieten van een ‘guilty pleasure’!


Het fijne aan dit boek is dat de foto het gerecht toont zoals het is. Niet teveel opsmuk maar heel waarheidsgetrouw. De recepten zijn duidelijk omschreven en hier en daar staat er ook nog een weetje of tip bij die je wijzer zal maken.
De gerechten (vlees, vis of veggie) staan allemaal door elkaar in dit dikke boek.
Maar niet gevreesd… vooraan staat een duidelijk index waar je alles terug kunt vinden. En achteraan kun je op ingrediënt zoeken welke gerechten je ermee kunt maken.

Zelf ben ik aan de slag gegaan met zijn recept van konijn, terug te vinden op pagina 192.
Het recept was duidelijk en makkelijk op te volgen. En uiteindelijk kon ik smikkelen van een heerlijke stoofpot, met bruin bier uiteraard.
img_8100

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s