Plaattaart met witte asperges, ham en ei

plaattaart witte asperges ham ei

Ingrediënten:

  • 1 rechthoekig kant-en-klaar stuk bladerdeeg
  • 10 witte en dikke asperges
  • 2 plakjes gekookte ham
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • 50 gram gemalen kaas
  • 2 eieren
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 1,5 eetlepel suiker
  • koffielepel gedroogde peterselie
  • peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem de bakplaat alvast uit de oven.
  • Verwarm een grote kookpot met water. Doe hierin de suiker en verkruimel hierin het bouillonblokje. Laat het water koken.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snij een stukje van de onderkant af. Halveer de asperges dan.
  • Doe de asperges in de pot en laat zo’n 8 à 10 minuten koken tot ze mooi gaar zijn. Schep ze dan voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een stukje keukenrol.
  • Kook ondertussen één eitje in zo’n 8 à 10 minuten hard.
  • Kluts het eigeel van het andere ei los in een kommetje.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bakblik en rol de zijkanten van het deeg zo’n 1,5 cm om tot een hoger randje.
  • Vermeng de crème fraiche met de gedroogde peterselie en kruid met peper.
  • Smeer de crème fraîche uit over de bodem van het bladerdeeg.
  • Leg hierop de asperges om en om, met een klein beetje afstand ertussenin.
  • Bestrijk het randje van het bladerdeeg met het eigeel.
  • Bestrooi de asperges met de gemalen kaas.
  • Zet de plaattaart nu zo’n 30 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de ham in kleinere stukjes en snijd het ei in stukjes. Strooi de ham en ei over de plaattaart wanneer deze uit de oven komt. Bestrooi eventueel nog een beetje met peper.

Smakelijk eten!

Plaats een reactie