Rendang

rendang

Voor deze makkelijke rendang maakte ik gebruik van de Original Spices specerijenmix ‘Soto’ van het merk Euroma.

Ingrediënten:

  • 1 kilogram hacheevlees
  • 3 kleine uien
  • 1 rode peper
  • 2,5 eetlepel Original Spices soto specerijenmix (van Euroma)
  • 3 theelepels sambal
  • 200 gram kokoscrème
  • klontje boter

 

Bereiding:

  • Snijd het hacheevlees in gelijke blokjes van ongeveer 2 à 3 cm.
  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de rode peper in ringen.
  • Verwarm een braadpot met een klontje boter en bak hierin het vlees rondom bruin aan.
  • Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde braadpot de uien en rode peper aan. Eventueel kan je nog een klein klontje boter toevoegen.
  • Doe het vlees er terug bij.
  • Doe de specerijenmix bij het vlees en roer goed.
  • Voeg dan de kokoscrème en 700 ml water toe.
  • Zet het vuur zachtjes en laat zo’n 3,5 uur pruttelen. Roer regelmatig.
  • Roer er op het einde nog sambal door. Je kunt meer toevoegen als je van heel pittig houdt.

Smakelijk eten!

Plaats een reactie