Voor deze makkelijke rendang maakte ik gebruik van de Original Spices specerijenmix ‘Soto’ van het merk Euroma.
Ingrediënten:
- 1 kilogram hacheevlees
- 3 kleine uien
- 1 rode peper
- 2,5 eetlepel Original Spices soto specerijenmix (van Euroma)
- 3 theelepels sambal
- 200 gram kokoscrème
- klontje boter
Bereiding:
- Snijd het hacheevlees in gelijke blokjes van ongeveer 2 à 3 cm.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Snijd de rode peper in ringen.
- Verwarm een braadpot met een klontje boter en bak hierin het vlees rondom bruin aan.
- Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde braadpot de uien en rode peper aan. Eventueel kan je nog een klein klontje boter toevoegen.
- Doe het vlees er terug bij.
- Doe de specerijenmix bij het vlees en roer goed.
- Voeg dan de kokoscrème en 700 ml water toe.
- Zet het vuur zachtjes en laat zo’n 3,5 uur pruttelen. Roer regelmatig.
- Roer er op het einde nog sambal door. Je kunt meer toevoegen als je van heel pittig houdt.
Smakelijk eten!