Rendang

rendang

Voor deze makkelijke rendang maakte ik gebruik van de Original Spices specerijenmix ‘Soto’ van het merk Euroma.

Ingrediënten:

  • 1 kilogram hacheevlees
  • 3 kleine uien
  • 1 rode peper
  • 2,5 eetlepel Original Spices soto specerijenmix (van Euroma)
  • 3 theelepels sambal
  • 200 gram kokoscrème
  • klontje boter

 

Bereiding:

  • Snijd het hacheevlees in gelijke blokjes van ongeveer 2 à 3 cm.
  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de rode peper in ringen.
  • Verwarm een braadpot met een klontje boter en bak hierin het vlees rondom bruin aan.
  • Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde braadpot de uien en rode peper aan. Eventueel kan je nog een klein klontje boter toevoegen.
  • Doe het vlees er terug bij.
  • Doe de specerijenmix bij het vlees en roer goed.
  • Voeg dan de kokoscrème en 700 ml water toe.
  • Zet het vuur zachtjes en laat zo’n 3,5 uur pruttelen. Roer regelmatig.
  • Roer er op het einde nog sambal door. Je kunt meer toevoegen als je van heel pittig houdt.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s