Lauwwarme salade met kip en champignons

IMG_9965

Deze salade maakte ik vele jaren geleden al. En hij blijft lekker, vooral op van die zomerse dagen dat je snel iets op tafel wilt zetten.

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfiletreepjes
  • 3 eieren (middelgroot-groot)
  • 400 gram fusilli pasta
  • 300 gram salademix (mix van witte kool, andijvie en wortel)
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • 400 gram witte champignons
  • 40 gram boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de eitjes gedurende 5 à 6  minuten. Laat afkoelen en pel ze.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af. Laat een beetje afkoelen. Roer er een eetlepel olijfolie doorheen.
  • Snijd de champignons telkens in vier stukken.
  • Verwarm een braadpan met de helft van de boter.
  • Bak hierin de kipfilet voor een 5-tal minuten. Kruid ondertussen met kerriepoeder, peper en eventueel een snufje zout. Haal de kip uit de pan en houd even apart.
  • Verwarm dezelfde pan met het andere klontje boter en bak hierin de champignons tot ze gaar zijn.
  • Voeg de kip toe en roer nog eens goed door elkaar.
  • Voeg dit kip-champignonmengsel bij de pasta en roer er de salademix doorheen.
  • Werk af met de gekookte eitjes.

Voeg eventueel een eetlepel mayonaise toe als je het graag wat smeuïger wilt hebben.

 

 

Plaats een reactie