Deze salade maakte ik vele jaren geleden al. En hij blijft lekker, vooral op van die zomerse dagen dat je snel iets op tafel wilt zetten.
Ingrediënten:
- 300 gram kipfiletreepjes
- 3 eieren (middelgroot-groot)
- 400 gram fusilli pasta
- 300 gram salademix (mix van witte kool, andijvie en wortel)
- 2 koffielepels kerriepoeder
- 400 gram witte champignons
- 40 gram boter
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de eitjes gedurende 5 à 6 minuten. Laat afkoelen en pel ze.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af. Laat een beetje afkoelen. Roer er een eetlepel olijfolie doorheen.
- Snijd de champignons telkens in vier stukken.
- Verwarm een braadpan met de helft van de boter.
- Bak hierin de kipfilet voor een 5-tal minuten. Kruid ondertussen met kerriepoeder, peper en eventueel een snufje zout. Haal de kip uit de pan en houd even apart.
- Verwarm dezelfde pan met het andere klontje boter en bak hierin de champignons tot ze gaar zijn.
- Voeg de kip toe en roer nog eens goed door elkaar.
- Voeg dit kip-champignonmengsel bij de pasta en roer er de salademix doorheen.
- Werk af met de gekookte eitjes.
Voeg eventueel een eetlepel mayonaise toe als je het graag wat smeuïger wilt hebben.