Lauwwarme salade met kip en champignons

IMG_9965

Deze salade maakte ik vele jaren geleden al. En hij blijft lekker, vooral op van die zomerse dagen dat je snel iets op tafel wilt zetten.

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfiletreepjes
  • 3 eieren (middelgroot-groot)
  • 400 gram fusilli pasta
  • 300 gram salademix (mix van witte kool, andijvie en wortel)
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • 400 gram witte champignons
  • 40 gram boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de eitjes gedurende 5 à 6  minuten. Laat afkoelen en pel ze.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af. Laat een beetje afkoelen. Roer er een eetlepel olijfolie doorheen.
  • Snijd de champignons telkens in vier stukken.
  • Verwarm een braadpan met de helft van de boter.
  • Bak hierin de kipfilet voor een 5-tal minuten. Kruid ondertussen met kerriepoeder, peper en eventueel een snufje zout. Haal de kip uit de pan en houd even apart.
  • Verwarm dezelfde pan met het andere klontje boter en bak hierin de champignons tot ze gaar zijn.
  • Voeg de kip toe en roer nog eens goed door elkaar.
  • Voeg dit kip-champignonmengsel bij de pasta en roer er de salademix doorheen.
  • Werk af met de gekookte eitjes.

Voeg eventueel een eetlepel mayonaise toe als je het graag wat smeuïger wilt hebben.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s