Romige pasta met kalkoen en paddenstoelen

 

IMG_9971

 

Ingrediënten:

  • 350 gram penne
  • 600 gram kalkoenfilet
  • 300 gram paddenstoelen (mengeling van kastanjechampignons, champignons, oesterzwammen, shimeji)
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui
  • paar takjes verse peterselie
  • klontje boter
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de kalkoenfilet in grove blokken.
  • Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  • Verwarm een wokpan met een klontje boter.
  • Fruit de ui aan in de boter.
  • Voeg de kalkoenfilet toe en roer gedurende 5 minuten.
  • Voeg dan de paddenstoelen toe. Roer goed door gedurende 2 minuten. Kruid stevig met peper en voeg een snufje zout toe.
  • Voeg dan de kookroom toe. Laat nog heel eventjes pruttelen, gedurende een paar minuten.
  • Roer de pasta door de saus.
  • Knip de peterselie en roer door het gerecht.
  • Werk af met wat peper naar smaak.

Dit recept is gebaseerd op het gerecht ‘kalkoenreepjes met paddenstoelen’, uit het boek ‘Lukt altijd, kookboek voor starters’.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s