Ingrediënten:
- 350 gram penne
- 600 gram kalkoenfilet
- 300 gram paddenstoelen (mengeling van kastanjechampignons, champignons, oesterzwammen, shimeji)
- 200 ml kookroom
- 1 ui
- paar takjes verse peterselie
- klontje boter
- zout
- peper
Bereiding:
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de kalkoenfilet in grove blokken.
- Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
- Verwarm een wokpan met een klontje boter.
- Fruit de ui aan in de boter.
- Voeg de kalkoenfilet toe en roer gedurende 5 minuten.
- Voeg dan de paddenstoelen toe. Roer goed door gedurende 2 minuten. Kruid stevig met peper en voeg een snufje zout toe.
- Voeg dan de kookroom toe. Laat nog heel eventjes pruttelen, gedurende een paar minuten.
- Roer de pasta door de saus.
- Knip de peterselie en roer door het gerecht.
- Werk af met wat peper naar smaak.
Dit recept is gebaseerd op het gerecht ‘kalkoenreepjes met paddenstoelen’, uit het boek ‘Lukt altijd, kookboek voor starters’.