Bolcourgettes met gehakt

courgett

Ingrediënten:

  • 4 bolcourgettes
  • 400 gram mager gehakt
  • 150 gram champignons
  • 1 puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 dikke Roma tomaten
  • 50 gram  light geraspte kaas (bijvoorbeeld Linessa, Lidl)
  •  1,5 theelepel cajunkruiden (Silvo)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 15 stengels verse bieslook
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel kokosolie of klontje boter

Bereiding:

  • Was de bolcourgettes. Snijd het hoedje van de courgette.
  • Haal de inhoud van de bolcourgette leeg met een koffielepel. Schraap niet te dicht tegen de zijkant, zodat de wand niet te dun wordt. Het hoedje hoef je niet uit te scheppen.
    De inhoud van de courgette snijd je in kleinere stukjes. Dit heb je straks nog nodig.
  • Neem een ovenschaal en giet er 300 ml warm water in.
  • Zet de bolcourgettes erin. Zet het hoedje van de courgette erop.
  • Zet de courgettes nu zo’n 6 minuten in de magnetron op 650 W. Haal ze daarna uit de magnetron.
    Je kunt ze ook een 5-tal minuten onderdompelen in een pan met kokend water. Laat ze dan goed uitlekken achteraf.
  • Snijd ondertussen de ui, champignons en puntpaprika fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes. (Ik liet het velletje eraan maar eventueel kun je deze ook eerst ontvellen door ze kruislings in te snijden aan de onderkant en ze een 15-tal seconden onder te dompelen in kokend water.)
  • Verwarm een diepere braadpan met kokosolie of boter.
  • Bak hierin de ui en knoflook glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur rul.
  • Kruid het gehakt met peper, zout, alle gedroogde kruiden en de cajunkruiden.
  • Knip de bieslook in kleinere stukjes en meng dit door het gehakt.
  • Voeg dan de paprika toe. Roer goed gedurende 3 minuten.
  • Voeg dan de champignons toe. Roer goed door gedurende 3 minuten.
  • Doe dan de tomaten-en courgetteblokjes erbij. Laat nog eens 5  minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  • De bolcourgettes staan nog steeds in de ovenschaal met het laagje water erin. Kruid de binnenkant van elke bolcourgette met peper en zout. Eventueel kun je ook hier een beetje gedroogde kruiden in strooien.
  • Vul dan elke courgette met het gehaktmengsel. In elke courgettebol kon ik zo’n 3 eetlepels gehakt scheppen.
  • Werk elke courgettebol af met een laagje kaas.
  • Zet de ovenschaal nu terug in de magnetron en zet de timer op 10 minuten, 650 W.
    Ik gebruikte de extra magnetron+crispy-functie.
    Je kunt ze ook gedurende 20 à 25 minuten in de oven zetten, op 200 graden, totdat de kaas mooi gesmolten is.
  • Zet daarna het hoedje op de courgette. Dit hoedje is beetgaar maar heb ik meer ter decoratie gebruikt.
Advertenties

4 thoughts on “Bolcourgettes met gehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s