Pasta met kalkoen in romige mosterdsaus

IMG_9986

Ingrediënten:

  • 300 gram penne
  • 600 gram kalkoenfilet
  • 1 ui
  • 50 ml droge witte wijn
  • 2 el grove mosterd (bv. Marne Limburgse mosterd, grof & mild)
  • 200 ml kookroom
  • klontje boter
  • paar blaadjes verse platte peterselie
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Kook de penne ‘al dente’ volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af en houd apart. Eventueel kun je er nog wat olijfolie overheen doen zodat de pasta niet zal plakken.
  • Snijd de kalkoenfilet in grove stukken.
  • Snijd de ui fijn.
  • Verwarm een wokpan met boter. Fruit hierin de ui.
  • Voeg dan de kalkoen toe. Bak dit op hoog vuur gedurende een 5-tal minuten.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep dit mengsel dan uit de pan en houd apart.
  • Blus het aanbaksel van de pan met de wijn.
  • Voeg dan onmiddellijk de room en mosterd toe. Kook dit tot een saus gedurende 1 minuut.
  • Voeg nu het kalkoenmengsel toe Roer goed om en laat nog 2 à 3 minuten zachtjes sudderen.
  • Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  • Knip de peterselie fijn en roer het tenslotte door het kalkoenmengsel.

Het recept van de kalkoenreepjes met grove mosterd komt uit het kookboek ‘Lukt altijd, kookboek voor starters’. Ik combineerde het zelf met pasta. 

 

Plaats een reactie