Indisch stoofvlees

IMG_7975.JPG

Dit recept maakte ik met de Verstegen vandouvan specerijenmix. Het recept van het Indische stoofvlees stond op de achterzijde van de verpakking. Ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven door er bokbier en appelstroop aan toe te voegen.

Ingrediënten:

  • 1,5 kilogram runderhachee, kleine blokjes
  • 2 dikke wortelen
  • 1/2 prei
  • 2 uien
  • 2 flesjes bokbier (Bavaria)
  • 4 koffielepels Vadouvan (Pure Specerijen,Verstegen)
  • 2 eetlepels appelstroop
  • klontje boter

Bereiding:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de wortelen in grove stukken.
  • Snijd de prei in grove ringen.
  • Verwarm een braadpot met boter.
  • Voeg het vlees toe en voeg de vadouvan toe. Roer goed door elkaar gedurende een 4-tal minuten.
  • Voeg dan de ui toe. Roer een tweetal minuten door elkaar.
  • Voeg nu de prei en wortelen toe. Roer nog even goed door elkaar.
  • Blus die met de flesjes bier.
  • Zet het vuur halfhoog en zet het deksel schuin op de braadpot. Laat nu zo’n 2 uurtjes pruttelen. Roer tussendoor even door.
  • Voeg de appelstroop toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen.

Een gedachte over “Indisch stoofvlees

Plaats een reactie