GETEST: Pure Specerijen van Verstegen Spices & Sauces

Een aantal weken geleden kreeg ik een mooi pakketje van Verstegen.
Het pakket met de ‘Pure Specerijen’ mengelingen bevatte maar liefst 10 verschillende specerijen mengelingen. Ze zitten verpakt in kleine zakjes (zo’n 25 tot 50 gram) en zijn makkelijk hersluitbaar.
De gebruikte specerijen komen uit heel de wereld en er werd geen zout aan toegevoegd.

verstegen-2
De Pure Specerijen worden verkocht in 10 verschillende soorten:

  • 5 spices: Een Chinese mengeling met pit, ideaal voor bij eend en varkensvlees.
  • Colombo: Een exotische mix met Antilliaanse kruiden. Deze mix is multi-inzetbaar, heerlijk in curry, bij groenten, lam, varken en vis.
  • Garam Masala: Een Indiase kruidige mix die heerlijk smaakt bij kip en in stoofpotjes.
  • Jamaican Jerk: Dit is een zakje vol Caribische kruiden. Perfect om kip en groenten mee in te wrijven.
  • Quatre Epices: Deze mengeling met o.a. peper en nootmuskaat komt uit de Franse keuken en kan voor veel verschillende gerechten gebruikt worden. Van een soep tot een paté… het kan altijd wel!
  • Ras el Hanout: Deze specerijenmix komt uit Marokko en kent iedereen ondertussen wel. Lekker in een tajine, bij couscous en vlees.
  • Tandoori Masala: Deze mix komt uit het verre Noord-India, Pakistan en Afghanistan. Perfect bij kip, vis en rijst.
  • Vandouvan: Een Indiase mengeling met o.a. kurkuma en kaneel. Deze mix kun je voor allerlei gerechten gebruiken: kip, vlees, vis, wok…
  • Za’atar: Een mix van groene kruiden uit het Midden Oosten. Traditioneel vaak gebruikt om te dippen bij brood met olijfolie. Maar past ook uitstekend bij vis, groenten en kip.
  • Zhug: Deze pikante mix komt uit Jemen en kun je overal bij gebruiken. Hij bevat o.a. karwijzaad, komijn en peper.

Dat aan deze Pure Specerijen geen zout toegevoegd wordt, vind ik zelf een groot pluspunt.
Jullie weten allemaal wel dat het gezonder is om minder zout in te nemen. Aangezien deze specerijenmixen zoveel smaak bevatten, is het zout vaak overbodig en mis je het echt niet.

Verstegen 1.jpg

Zelf gebruikte ik de ‘Quatre Epices’ om gehaktballetjes te maken. Een kilogram gehakt mengen met 1,5 koffielepel van deze mix, twee kleine eitjes en paneermeel en je krijgt balletjes met pit. Heerlijk om te combineren bij een stevige stamppot.
De ‘Tandoori Masala’ gebruikte ik om kippenbouten, samen met olijfolie, in te smeren alvorens ze gebakken werden in de oven. De kip kreeg een heerlijke kruidige korst.
Met de Indiase specerijenmix ‘Vandouvan’ maakte ik het Indische stoofvlees, gebaseerd op het recept op de achterzijde van de verpakking maar wel iets aangepast.
De Vandouvan mix vulde de keuken met een heerlijke kaneelgeur.
Bij het maken van de gestapelde toast met champignons en kip gebruikte ik de ‘Colombo’ mix. Echt een perfecte mix als je terug naar de zomer verlangt!

Binnenkort zullen op mijn blog en Instagram/Twitter nog meer gerechten verschijnen die ik maakte met de Verstegen Pure Specerijen mengelingen.

http://www.verstegen.eu/nl/nl/consumenten.html

 

 

Plaats een reactie