Macaroni-schotel met gehakt

img_8093

Ingrediënten:

  • 500 gram macaroni
  • 600 gram gemengd gehakt
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 dunne courgette
  • 1 dunne prei
  • 250 gram champignons
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  • 1,5 koffielepel Bob’s Green garden (Simply Spices, mengeling van basilicum, peterselie, rozemarijn, peper, oregano en dragon)
  • 1 koffielepel Tony’s Tex Mex Bandits (Simply Spices, mengeling van paprikapoeder, zout, ui, knoflook, cayennepeper, komijn en peterselie)
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 150 gram gemalen kaas
  • klontje braadboter

Bereiding:

  • Snijd de ui, courgette en paprika’s in kleine blokjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd de champignons in dunne schijfjes.
  • Verwarm een diepe braadpot met een klontje boter.
  • Bak de ui daarin glazig.
  • Voeg dan beetje bij beetje het gehakt toe en roer goed door elkaar.
  • Kruid met Bob’s Green Garden en Tony’s Tex Mex Bandits.
  • Doe er ook de knoflookpuree bij.
  • Voeg de champignons toe en roer even goed door elkaar.
  • Voeg dan de courgette, prei en paprikablokjes toe.
  • Roer goed door elkaar. Roer gedurende een 5-tal minuten.
  • Roer de tomatenpuree erdoorheen.
  • Voeg dan ook de tomatenblokjes toe en roer nog eens goed door elkaar.
  • Laat het nu zachtjes pruttelen op middelhoog vuur maar roer af en toe.
  • Verwarm de oven voor op bovenwarmte.
  • Nu kun je de macaroni nog even koken volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Roer de macaroni door de pastasaus.
  • Doe de pasta in een grote ovenschaal en zet deze in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.

 

Plaats een reactie