Oreotruffels

img_7989

Ingrediënten (16-tal balletjes):

  • 154 gram Oreo Classic (1 rol)
  • 100 gram monchou
  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram melkchocolade

Bereiding:

  • Verkruimel de oreo classic koekjes in een keukenmachine of hakmolen.
  • Draai er nu de monchou doorheen tot het een stevige massa wordt.
  • Zet het nu een halfuurtje in de koelkast tot het steviger wordt.
  • Verwarm een ketel met water. Zet hierin een kom en breek de witte chocolade in stukken. Laat deze stukken nu volledig smelten in de kom. Roer af en toe door.
  • Doe ditzelfde nu ook met de melkchocolade in een andere kom, boven kokend water.
  • Rol nu ronde balletjes.
  • Leg het balletje op een vork en dip het in de witte chocolade. Giet er met de andere hand een lepeltje gesmolten witte chocolade overheen.
  • Laat het uitdruipen op een bakplaat met bakpapier.
  • Maak ze zo één voor één.
  • Doe dan de melkchocolade in de hoek van een zakje. Hou het vast als een hoorntje en knip een klein stukje uit het hoekje. Nu kun je de chocolade in baantjes over de truffel decoreren.

2 gedachtes over “Oreotruffels

Plaats een reactie