Mini spelt-pizza met ham en rucola

IMG_8060.JPG

Ik gebruikte het spelt-pizzadeeg van Tante Fanny. Vol van smaak en je bakt het heerlijk krokant!
img_8027

Ingrediënten (voor 6 mini-pizza’s):

  • 1 rol spelt-pizzadeeg (Tante Fanny)
  • 8 eetlepels gezeefde tomaten (passata)
  • 1/2 koffielepel Simply Spices Bob’s Green garden (mengeling met basilicum, peterselie, rozemarijn, oregano, peper en dragon)
  • 6 plakken serranoham
  • 15 gram rucola
  • 30 gram gemalen kaas
  • truffelmayonaise (Sjef)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor (volgens de verpakking).
  • Leg een rooster klaar met daarop een stuk bakpapier.
  • Rol het pizzadeeg uit en steek met een klein taartvormpje 6 pizzaatjes uit.
  • Leg elk uitgesneden vormpje op het bakpapiertje.
  • Roer de Bob’s Green garden kruiden door de gezeefde tomaten. Schep dan steeds iets meer dan een eetlepel tomatensaus over het pizzadeeg.
  • Strooi er wat gemalen kaas overheen.
  • Zet de pizzaatjes dan zo’n 12 minuten in de oven.
  • Leg er nu telkens een plak ham op en wat rucola.
  • Zet dan nog eens 3 minuten in de oven.
  • Werk af met truffelmayonaise.

Plaats een reactie