Ik gebruikte het spelt-pizzadeeg van Tante Fanny. Vol van smaak en je bakt het heerlijk krokant!
Ingrediënten (voor 6 mini-pizza’s):
- 1 rol spelt-pizzadeeg (Tante Fanny)
- 8 eetlepels gezeefde tomaten (passata)
- 1/2 koffielepel Simply Spices Bob’s Green garden (mengeling met basilicum, peterselie, rozemarijn, oregano, peper en dragon)
- 6 plakken serranoham
- 15 gram rucola
- 30 gram gemalen kaas
- truffelmayonaise (Sjef)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor (volgens de verpakking).
- Leg een rooster klaar met daarop een stuk bakpapier.
- Rol het pizzadeeg uit en steek met een klein taartvormpje 6 pizzaatjes uit.
- Leg elk uitgesneden vormpje op het bakpapiertje.
- Roer de Bob’s Green garden kruiden door de gezeefde tomaten. Schep dan steeds iets meer dan een eetlepel tomatensaus over het pizzadeeg.
- Strooi er wat gemalen kaas overheen.
- Zet de pizzaatjes dan zo’n 12 minuten in de oven.
- Leg er nu telkens een plak ham op en wat rucola.
- Zet dan nog eens 3 minuten in de oven.
- Werk af met truffelmayonaise.