Met de Pure Specerijenmix ‘Colombo’ van Verstegen maakte ik dit heerlijke lunchgerecht!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 12 sneden wit brood
- 500 gram champignons
- 600 gram kipfilet
- 100 gram uitgebakken ontbijtspek
- 4 plakjes cheddarkaas
- 4 eetlepels cocktailsaus
- 2 koffielepels Colombo Pure Specerijenmix (Verstegen)
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de kip in reepjes.
- Verwarm een braadpan met een scheutje olijfolie en voeg hier de kip aan toe.
- Kruid de kip met de Colombo specerijenmix. Roer goed om en bak de kip een drietal minuten aan.
- Voeg nu de champignons toe en bak ze gedurende 6 minuten.
- Verwarm de plakjes ontbijtspek in een andere braadpan.
- Toast het wit brood een paar minuten in een broodrooster, in de oven of op de grillpan.
- Besmeer een plak brood met cocktailsaus.
- Leg er 2 plakjes spek op.
- Beleg dan met het kip-champignonmengsel.
- Leg er een plak cheddarkaas overheen.
- Besmeer nog snee brood met cocktailsaus.
- Beleg dan weer met het kip-champignonmengsel en werk af met een sneetje brood.
Een gedachte over “Gestapelde toast met Colombo kip”