Auberginesoep

IMG_0256-001.JPG

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 aubergines
  • 2 wortelen
  • 1 aardappel
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  • 3 bouillonblokjes (kruiden, minder zout)
  • 1,5 liter water
  • klontje boter
  • verse peterselie
  • eventueel: gebakken spek als garnering

Bereiding:

  • Snijd de ui, aardappel, aubergines en wortelen in grove stukken.
  • Verwarm een kookpot met boter.
    Stoof hierin de ui glazig aan.
  • Roer er dan de knoflookpuree doorheen.
  • Voeg dan de aubergines, aardappel en wortelen toe. Roer goed gedurende een 3-tal minuten.
  • Giet het water erbij en roer er de bouillonblokjes doorheen.
  • Laat zachtjes pruttelen gedurende een 10 à 15 minuten.
  • Pureer de soep met de staafmixer en werk af met fijngehakte peterselie.
  • Gebruik eventueel nog een dun plakje spek als afwerking.

Plaats een reactie