Auberginesoep

IMG_0256-001.JPG

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 aubergines
  • 2 wortelen
  • 1 aardappel
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  • 3 bouillonblokjes (kruiden, minder zout)
  • 1,5 liter water
  • klontje boter
  • verse peterselie
  • eventueel: gebakken spek als garnering

Bereiding:

  • Snijd de ui, aardappel, aubergines en wortelen in grove stukken.
  • Verwarm een kookpot met boter.
    Stoof hierin de ui glazig aan.
  • Roer er dan de knoflookpuree doorheen.
  • Voeg dan de aubergines, aardappel en wortelen toe. Roer goed gedurende een 3-tal minuten.
  • Giet het water erbij en roer er de bouillonblokjes doorheen.
  • Laat zachtjes pruttelen gedurende een 10 à 15 minuten.
  • Pureer de soep met de staafmixer en werk af met fijngehakte peterselie.
  • Gebruik eventueel nog een dun plakje spek als afwerking.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s