Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 aubergines
- 2 wortelen
- 1 aardappel
- 1 koffielepel knoflookpuree
- 3 bouillonblokjes (kruiden, minder zout)
- 1,5 liter water
- klontje boter
- verse peterselie
- eventueel: gebakken spek als garnering
Bereiding:
- Snijd de ui, aardappel, aubergines en wortelen in grove stukken.
- Verwarm een kookpot met boter.
Stoof hierin de ui glazig aan. - Roer er dan de knoflookpuree doorheen.
- Voeg dan de aubergines, aardappel en wortelen toe. Roer goed gedurende een 3-tal minuten.
- Giet het water erbij en roer er de bouillonblokjes doorheen.
- Laat zachtjes pruttelen gedurende een 10 à 15 minuten.
- Pureer de soep met de staafmixer en werk af met fijngehakte peterselie.
- Gebruik eventueel nog een dun plakje spek als afwerking.