Ingrediënten:
- 10 cherrytomaatjes
- 500 g broccoli
- 1 ronde vel bladerdeeg
- 2 uien
- 200 gram gerookte spekjes
- 1 koffielepel Thai Red Curry (Jonnie Boer)
- boter
- peper
- zout
- 4 eieren
- 40 gram gemalen kaas
- 300 ml culinaire room
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Breng een pan met water aan de kook en laat de broccoli een 10-tal minuten zachtjes koken. Giet dan af.
- Snijd de uien in blokjes.
- Verwarm een pan met wat boter en bak de ui glazig.
- Voeg de spekjes toe en bak ze bruin aan.
- Meng ondertussen de eieren en room in een kom. Kruid dit mengsel met peper en zout.
- Leg een velletje bakpapier onderin de springvorm en vet de zijkanten van de springvorm met wat bakspray of boter.
- Leg het vel bladerdeeg erin. Duw de zijkanten goed tegen de springvorm aan.
- Doe het ui-spekmengsel in de vorm.
- Doe nu het ei-roommengsel voorzichtig over de uien en spekjes.
- Leg de broccoliroosjes erop.
- Voeg dan de cherrytomaatjes toe.
- Werk af met de gemalen kaas.
- Zet de springvorm nu zo’n 30-tal minuten in de oven.
Smullen!