Gehaktschotel met puree

gehaktschotel met puree

Ingrediënten:

  • 700 gram gemengd gehakt
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 wortelen
  • 60 gram gemalen kaas
  • 750 gram tomatenblokjes
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • flinke scheut melk
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze totdat ze gaar zijn. Zo’n 20 minuten ongeveer. Giet ze dan af.
  • Snijd ondertussen de uien fijn.
  • Snijd de paprika’s in blokjes.
  • Schraap de schil van de wortel en snijd ze in halve maantjes.
  • Verwarm een hoge pan met wat boter. Bak de ui daarin enkele minuten glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul aan.
  • Kruid het gehakt bij met peper, zout en paprikapoeder.
  • Voeg dan de paprikablokjes en wortel toe. Roer goed om voor een paar minuten.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer goed en laat op een zacht vuurtje voor een 8-tal minuten pruttelen.
  • Maak een puree door melk en boter toe te voegen en de aardappelen goed fijn te stampen. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel dan de puree over het gehaktmengsel.
  • Werk af met een laagje gemalen kaas.
  • Zet deze schaal dan 10 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is.

 

Advertenties

One thought on “Gehaktschotel met puree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s