Ingrediënten:
- 1,5 kg runderstoofvlees
- paprikamix (rood, groen en geel)
- 3 dikke uien
- 3 tenen knoflook
- 4 wortelen
- 5 kleine aardappels
- 500 gram grote champignons
- 1 pak gezeefde tomaten
- 2 blikjes tomatenpuree
- 3 groentebouillonblokjes in 1,5 liter gekookt water
- 1,5 eetlepel paprikapoeder
- 1 koffielepel cayennepeper
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- 6 laurierblaadjes
- peper
- zout
Bereiding:
- Snijd het runderstoofvlees in gelijke stukjes, niet te groot.
- Snijd de uien, wortels en paprika’s in grove stukken.
- Snijd de aardappels in een zestal stukjes.
- Snijd de champignons in zes stukken.
- Verwarm een diepe braadpan met wat boter. Voeg het vlees toe en bak het bruinig aan. Haal het er dan uit en zet even apart.
- Voeg een beetje boter toe in dezelfde pan. Bak de ui glazig aan. Pers de knoflook uit met een pers en roer dit goed om.
- Voeg dan de paprika’s en wortels toe. Roer goed om.
- Voeg de aardappels en champignons toe. Roer goed om.
- Roer het vlees er ook weer doorheen.
- Voeg dan de paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout toe.
- Doe er de tomatenpuree en gezeefde tomaten bij.
- Voeg zo’n 1 liter bouillon toe. (Tijdens het pruttelen kun je de resterende bouillon nog gebruiken om af en toe aan te vullen) Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de blaadjes laurier toe en doe er de gedroogde tijm bij.
- Laat nu zachtjes zo’n 3,5 uur pruttelen met het deksel erop. Tussendoor roer je alles goed om. Eventueel voeg je nog wat bouillon toe tussendoor.