Goulash

goulash2

Ingrediënten:

  • 1,5 kg runderstoofvlees
  • paprikamix (rood, groen en geel)
  • 3 dikke uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 wortelen
  • 5 kleine aardappels
  • 500 gram grote champignons
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 3 groentebouillonblokjes in 1,5 liter gekookt water
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 6 laurierblaadjes
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd het runderstoofvlees in gelijke stukjes, niet te groot.
  • Snijd de uien, wortels en paprika’s in grove stukken.
  • Snijd de aardappels in een zestal stukjes.
  • Snijd de champignons in zes stukken.
  • Verwarm een diepe braadpan met wat boter. Voeg het vlees toe en bak het bruinig aan. Haal het er dan uit en zet even apart.
  • Voeg een beetje boter toe in dezelfde pan. Bak de ui glazig aan. Pers de knoflook uit met een pers en roer dit goed om.
  • Voeg dan de paprika’s en wortels toe. Roer goed om.
  • Voeg de aardappels en champignons toe. Roer goed om.
  • Roer het vlees er ook weer doorheen.
  • Voeg dan de paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout toe.
  • Doe er de tomatenpuree en gezeefde tomaten bij.
  • Voeg zo’n 1 liter bouillon toe. (Tijdens het pruttelen kun je de resterende bouillon nog gebruiken om af en toe aan te vullen) Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de blaadjes laurier toe en doe er de gedroogde tijm bij.
  • Laat nu zachtjes zo’n 3,5 uur pruttelen met het deksel erop. Tussendoor roer je alles goed om. Eventueel voeg je nog wat bouillon toe tussendoor.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s