Rijstsalade met puntpaprika, lenteui, maïs en spekjes

rijstsalade met puntpaprika lenteui maïs spekjes

Ingrediënten (als bijgerecht voor 3 à 4 personen):

  • 150 gram basmatirijst
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 250 gram maïs uit blik
  • 2 stengels lenteui
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 theelepeltje gele aromat
  • peper

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en helemaal afkoelen.
  • Bak de reepjes spek aan. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenrol en laat afkoelen.
  • Snijd dan de puntpaprika’s in fijne blokjes.
  • Snijd de stengels lenteui in fijne ringetjes.
  • Giet de maïs af.
  • Roer de mayonaise, ketchup en chilisaus doorheen de rijst.
  • Kruid met gele aromat en flink met peper.
  • Meng het spek, de paprika, maïs en lenteui er doorheen.

Plaats een reactie