Ingrediënten (als bijgerecht voor 3 à 4 personen):
- 150 gram basmatirijst
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 1 rode puntpaprika
- 250 gram maïs uit blik
- 2 stengels lenteui
- 1 eetlepels mayonaise
- 1,5 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 1 theelepeltje gele aromat
- peper
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en helemaal afkoelen.
- Bak de reepjes spek aan. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenrol en laat afkoelen.
- Snijd dan de puntpaprika’s in fijne blokjes.
- Snijd de stengels lenteui in fijne ringetjes.
- Giet de maïs af.
- Roer de mayonaise, ketchup en chilisaus doorheen de rijst.
- Kruid met gele aromat en flink met peper.
- Meng het spek, de paprika, maïs en lenteui er doorheen.