Rijstsalade met puntpaprika, lenteui, maïs en spekjes

rijstsalade met puntpaprika lenteui maïs spekjes

Ingrediënten (als bijgerecht voor 3 à 4 personen):

  • 150 gram basmatirijst
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 250 gram maïs uit blik
  • 2 stengels lenteui
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 theelepeltje gele aromat
  • peper

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en helemaal afkoelen.
  • Bak de reepjes spek aan. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenrol en laat afkoelen.
  • Snijd dan de puntpaprika’s in fijne blokjes.
  • Snijd de stengels lenteui in fijne ringetjes.
  • Giet de maïs af.
  • Roer de mayonaise, ketchup en chilisaus doorheen de rijst.
  • Kruid met gele aromat en flink met peper.
  • Meng het spek, de paprika, maïs en lenteui er doorheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s