Gepaneerde zoete kip

gepaneerde zoete kip

Voor dit recept gebruikte ik de Del Monte Fruit Fusions perzik en peer die ik ontving in de Foodybox van Kroon op het werk. Lekker als tussendoortje maar ook perfect te gebruiken in een warm gerecht zoals dit.
Je kunt ook een klein blikje cocktailfruit gebruiken.

Ingrediënten:

  • 2 stevige kipfilets
  • 50 gram paneermeel
  • 2 eitjes
  • 2 bakjes Fruit Fusions perzik en peer op vlierbloesemwater (van Del Monte, 2 x 113 gram)
  • twee eetlepels honing
  • koffielepel maïszetmeel
  • 50 ml water
  • frituurolie (in de frietketel) of zonnebloemolie (in een wok)

Bereiding:

  • Verhit de olie voor op 170 graden.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Zet twee kommetjes klaar. Vul eentje met paneermeel en kluts in het andere kommetje de twee eieren los.
  • Wentel elk stukje kipfilet eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Leg dan apart op een bord.
  • Frituur de kip nu zo’n 4 minuten in de olie. Ik deed dit in twee porties.
  • Zeef de Fruit Fusions maar vang het vlierbloesemwater op.
  • Verwarm het vlierbloesemwater in een wokpan. Laat pruttelen op hoog vuur en voeg de honing toe.
  • Klop het maïszetmeel los in het water. Giet dit in de wokpan. Zo wordt het een ingedikt sausje.
  • Schep er nu voorzichtig de kip en de fruitblokjes doorheen.

 

Plaats een reactie