Ingrediënten:
- 750 gram krielaardappelen (met schil)
- 5 kippendrumsticks
- 250 gram champignons
- 1 klein citroen
- 2 bollen verse knoflook
- 4 eetlepels honing
- 10 eetlepels olijfolie
- 1 flinke eetlepel ras el hanout
- 1 flinke eetlepel paprikapoeder
- peper
- zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd elke krielaardappel in 4 stukken.
- Halveer de champignons.
- Maak een marinade van olijfolie, honing, ras el hanout, paprikapoeder en het sap van de uitgeperste citroen.
- Kruid dit een beetje met peper en zout naar smaak.
- Meng hierin de kippenbouten, aardappeltjes en champignons en doe dit alles in een braadslede.
- Snijd het hoedje van de knoflookbollen en leg alle delen (ook de hoedjes) in de braadslede.
- Zet de schotel 60 minuten in de oven.
Dit is een overheerlijk recept, ik heb het gisteren getest! Top ! Ik ga het zeker vaker klaarmaken
Wat fijn om te lezen! Dank je!
Ik begrijp niet zo goed van de knoflook tenen moet het een hele bol zijn?
Ik begrijp de verwarring. Ik gebruikte twee bollen knoflook.
Ik pas het aan in de ingrediëntenlijst! Bedankt voor jouw oplettendheid.