Ovenschotel met kip en champignons

ovenschotel kip en champignons

Ingrediënten:

  • 750 gram krielaardappelen (met schil)
  • 5 kippendrumsticks
  • 250 gram champignons
  • 1 klein citroen
  • 2 bollen verse knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke eetlepel ras el hanout
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd elke krielaardappel in 4 stukken.
  • Halveer de champignons.
  • Maak een marinade van olijfolie, honing, ras el hanout, paprikapoeder en het sap van de uitgeperste citroen.
  • Kruid dit een beetje met peper en zout naar smaak.
  • Meng hierin de kippenbouten, aardappeltjes en champignons en doe dit alles in een braadslede.
  • Snijd het hoedje van de knoflookbollen en leg alle delen (ook de hoedjes) in de braadslede.
  • Zet de schotel 60 minuten in de oven.

4 gedachtes over “Ovenschotel met kip en champignons

Plaats een reactie