Ovenschotel met kip en champignons

ovenschotel kip en champignons

Ingrediënten:

  • 750 gram krielaardappelen (met schil)
  • 5 kippendrumsticks
  • 250 gram champignons
  • 1 klein citroen
  • 2 tenen verse knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke eetlepel ras el hanout
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd elke krielaardappel in 4 stukken.
  • Halveer de champignons.
  • Maak een marinade van olijfolie, honing, ras el hanout, paprikapoeder en het sap van de uitgeperste citroen.
  • Kruid dit een beetje met peper en zout naar smaak.
  • Meng hierin de kippenbouten, aardappeltjes en champignons en doe dit alles in een braadslede.
  • Snijd het hoedje van de knoflookbollen en leg alle delen (ook de hoedjes) in de braadslede.
  • Zet de schotel 60 minuten in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s