Tortellini ovenschotel met maïs en paprika

ovenschotel met tortellini en maïs

Ingrediënten (voor 4 – 6 personen):

  • 1 ui
  • 1 dikke teen knoflook
  • 2 groene paprika’s
  • 1 groot en 1 klein blikje maïs
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 210 ml kookroom
  • 900 gram tortellini met kaas (vers, uit de koeling)
  • 100 gram rode pesto met chili en knoflook (bv. Jamie Oliver)
  • verse basilicum
  • verse platte peterselie
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verwarm een pan met een klein scheutje olijfolie.
  • Bak hierin de ui glazig aan met de knoflook.
  • Voeg de room, tomatenblokjes en pesto toe.
  • Laat even rustig pruttelen, zet het vuur af en alles tot een gladde saus.
  • Kruid eventueel met peper en zout naar eigen smaak. Knip ook wat peterselie en basilicum en strooi die in de saus.
  • Verwarm dan een klein braadpannetje met een scheutje olijfolie en bak hierin de paprika kort aan op een middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Vul de ovenschaal met tortellini.
  • Giet de saus, maïs en paprika erbij. Roer het even kort door elkaar.
  • Zet de ovenschaal een 18-tal minuten in de oven.
  • Snijd dan de mozzarella in kleine stukjes.
  • Haal de schaal eruit en strooi er de mozzarella overheen.
  • Zet de ovenschaal dan nog eens 6 minuten in de oven.
  • Werk af met een beetje fijngeknipte basilicum en peterselie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s