Tortellini ovenschotel met maïs en paprika

ovenschotel met tortellini en maïs

Ingrediënten (voor 4 – 6 personen):

  • 1 ui
  • 1 dikke teen knoflook
  • 2 groene paprika’s
  • 1 groot en 1 klein blikje maïs
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 210 ml kookroom
  • 900 gram tortellini met kaas (vers, uit de koeling)
  • 100 gram rode pesto met chili en knoflook (bv. Jamie Oliver)
  • verse basilicum
  • verse platte peterselie
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verwarm een pan met een klein scheutje olijfolie.
  • Bak hierin de ui glazig aan met de knoflook.
  • Voeg de room, tomatenblokjes en pesto toe.
  • Laat even rustig pruttelen, zet het vuur af en alles tot een gladde saus.
  • Kruid eventueel met peper en zout naar eigen smaak. Knip ook wat peterselie en basilicum en strooi die in de saus.
  • Verwarm dan een klein braadpannetje met een scheutje olijfolie en bak hierin de paprika kort aan op een middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Vul de ovenschaal met tortellini.
  • Giet de saus, maïs en paprika erbij. Roer het even kort door elkaar.
  • Zet de ovenschaal een 18-tal minuten in de oven.
  • Snijd dan de mozzarella in kleine stukjes.
  • Haal de schaal eruit en strooi er de mozzarella overheen.
  • Zet de ovenschaal dan nog eens 6 minuten in de oven.
  • Werk af met een beetje fijngeknipte basilicum en peterselie.

 

Plaats een reactie