Ingrediënten (voor 4 – 6 personen):
- 1 ui
- 1 dikke teen knoflook
- 2 groene paprika’s
- 1 groot en 1 klein blikje maïs
- 1 blik tomatenblokjes
- 210 ml kookroom
- 900 gram tortellini met kaas (vers, uit de koeling)
- 100 gram rode pesto met chili en knoflook (bv. Jamie Oliver)
- verse basilicum
- verse platte peterselie
- 2 bollen mozzarella
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Verwarm een pan met een klein scheutje olijfolie.
- Bak hierin de ui glazig aan met de knoflook.
- Voeg de room, tomatenblokjes en pesto toe.
- Laat even rustig pruttelen, zet het vuur af en alles tot een gladde saus.
- Kruid eventueel met peper en zout naar eigen smaak. Knip ook wat peterselie en basilicum en strooi die in de saus.
- Verwarm dan een klein braadpannetje met een scheutje olijfolie en bak hierin de paprika kort aan op een middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
- Vul de ovenschaal met tortellini.
- Giet de saus, maïs en paprika erbij. Roer het even kort door elkaar.
- Zet de ovenschaal een 18-tal minuten in de oven.
- Snijd dan de mozzarella in kleine stukjes.
- Haal de schaal eruit en strooi er de mozzarella overheen.
- Zet de ovenschaal dan nog eens 6 minuten in de oven.
- Werk af met een beetje fijngeknipte basilicum en peterselie.