Pittige rijstschotel

IMG_9877

Ingrediënten:

  • 1 zakje Tilda basmati rijst (voorgestoomd, zakje van 250 gram)
  • 2 rode pepers
  • 1/2 prei
  • 1 rode punt paprika
  • 150 gram tuinerwten, diepvries
  • 100 gram voorgesneden tuinbonen
  • 3 stengels bosui
  • 1 sjalot
  • 1 flinke koffielepel cajun kruiden (Silvo)
  • 225 gram hamblokjes
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de sjalot fijn.
  • Snijd de pepers in ringen. Laat de zaadlijsten erin als je van pittig houdt. Verwijder ze indien je van een iets mildere versie wilt genieten.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Snijd de paprika in fijne blokjes.
  • Spoel de erwtjes in een zeef onder een hete kraan.
  • Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
  • Doe de sjalot en rode peper in de wokpan. Roer even goed om voor een tweetal minuten.
  • Voeg de paprikablokjes en snijbonen toe. Roer goed voor enkele minuten.
  • Voeg dan de prei en bosui toe. Roer goed om.
  • Strooi er de cajunkruiden overheen.
  • Daarna voeg je de hamblokjes toe. Roer goed om.
  • Voeg dan de gestoomde rijst toe en roer voor enkele minuten.
  • Roer tenslotte de erwtjes erdoorheen.

Plaats een reactie