Pittige rijstschotel

IMG_9877

Ingrediënten:

  • 1 zakje Tilda basmati rijst (voorgestoomd, zakje van 250 gram)
  • 2 rode pepers
  • 1/2 prei
  • 1 rode punt paprika
  • 150 gram tuinerwten, diepvries
  • 100 gram voorgesneden tuinbonen
  • 3 stengels bosui
  • 1 sjalot
  • 1 flinke koffielepel cajun kruiden (Silvo)
  • 225 gram hamblokjes
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de sjalot fijn.
  • Snijd de pepers in ringen. Laat de zaadlijsten erin als je van pittig houdt. Verwijder ze indien je van een iets mildere versie wilt genieten.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Snijd de paprika in fijne blokjes.
  • Spoel de erwtjes in een zeef onder een hete kraan.
  • Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
  • Doe de sjalot en rode peper in de wokpan. Roer even goed om voor een tweetal minuten.
  • Voeg de paprikablokjes en snijbonen toe. Roer goed voor enkele minuten.
  • Voeg dan de prei en bosui toe. Roer goed om.
  • Strooi er de cajunkruiden overheen.
  • Daarna voeg je de hamblokjes toe. Roer goed om.
  • Voeg dan de gestoomde rijst toe en roer voor enkele minuten.
  • Roer tenslotte de erwtjes erdoorheen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s