Ingrediënten:
- 1 zakje Tilda basmati rijst (voorgestoomd, zakje van 250 gram)
- 2 rode pepers
- 1/2 prei
- 1 rode punt paprika
- 150 gram tuinerwten, diepvries
- 100 gram voorgesneden tuinbonen
- 3 stengels bosui
- 1 sjalot
- 1 flinke koffielepel cajun kruiden (Silvo)
- 225 gram hamblokjes
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de sjalot fijn.
- Snijd de pepers in ringen. Laat de zaadlijsten erin als je van pittig houdt. Verwijder ze indien je van een iets mildere versie wilt genieten.
- Snijd de prei in ringen.
- Snijd de bosui in ringen.
- Snijd de paprika in fijne blokjes.
- Spoel de erwtjes in een zeef onder een hete kraan.
- Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
- Doe de sjalot en rode peper in de wokpan. Roer even goed om voor een tweetal minuten.
- Voeg de paprikablokjes en snijbonen toe. Roer goed voor enkele minuten.
- Voeg dan de prei en bosui toe. Roer goed om.
- Strooi er de cajunkruiden overheen.
- Daarna voeg je de hamblokjes toe. Roer goed om.
- Voeg dan de gestoomde rijst toe en roer voor enkele minuten.
- Roer tenslotte de erwtjes erdoorheen.