Lounge 8 – Sint-Oedenrode

Lounge 8 is geen onbekende voor ons. Bij de vestigingen in de Dommelstraat en het Catharinaplein in Eindhoven zijn we al geweest. Die verslagen kun je ook terugvinden op Lekker Happen.

DSCN9074

Maar deze in Sint-Oedenrode hadden we nog niet eerder bezocht. Op een zonnige zondagmiddag kwamen we iets voor 17 uur aan. We kregen een tweepersoonstafeltje, .
Qua interieur zagen we veel gelijkenissen met de eerder geteste Lounge 8 restaurants. De prachtige banken en mooie verlichting vind je ook hier terug. Toch misten we hier de sfeer omdat er hier zoveel lichtinval van de grote ramen is. Het plafond is ook laag waardoor je een iets ander gevoel hebt.
Wel een groot voordeel: gratis parking!

Qua menukaart lijkt er geen verschil te zijn. Er valt genoeg te kiezen: sushi in allerlei soorten, gefrituurde gerechten, vlees en vis van de grill, soep, salades, noedels en de nodige desserts. Voor enkele gerechten zoals de sashimi en coquilles geldt een meerprijs van 2 euro. Het kiezen van de gerechten gebeurt hier nog op een invullijst. Daar duid je met pen maximum 5 gerechtjes p.p. per ronde aan.
De kaart wordt snel opgehaald en de gerechten komen, over het algemeen, vrij snel op tafel.
Op elke tafel stond er ook al een bakje cassave kroepoek klaar. Jammie!
Als echte sushiliefhebbers hebben we vooral veel sushi gegeten. Maar tussendoor wilden we toch ook een warm gerechtje proeven.

Zo hebben we heel erg genoten van de tempura maki (sushi met een gebakken garnaal in). Heerlijk met dat beetje saus eroverheen. De temaki’s zagen er ook mooi uit. Al vond ik dat er iets meer smeuïgheid in mocht zitten. De crispy maki viel bij mij wel in de smaak.
De unagi maki vond ik ook lekker. Al kreeg ik tijdens de eerste ronde gewoon een unagi nigiri in plaats van de maki. Gelukkig kwam het daarna wel goed.
Verder proefden we de sake cheese maki (zalm met kaas) en de avocado maki. De gunkan met zalm, maïs en krab stond ook op het menu. Maar die laatste twee vond ik niet zo geweldig.

Voor de warme gerechten kan ik vooral de peking eend aanraden. Wat was die heerlijk krokant gebakken. Echt top!
De zwarte peper bief was ook heerlijk mals en de garnalen in chilisaus vonden we ook erg smakelijk. Qua hoeveelheden doen ze het hier ook goed. De porties zijn ruim maar niet té overdreven. Ook de gebakken zalm had een mooi formaat!

Lekker!

  • cassave kroepoek vooraf op tafel
  • snelle service
  • peking eend is een aanrader

Niet zo lekker!

  • sausjes bij sushi mocht iets royaler
  • restaurant mist sfeer aan de raamkant
  • bediening mist wat spontaniteit

7enhalf

Lounge 8, Sonseweg 3, Sint- Oedenrode, http://www.lounge8.nl/nijnsel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s