Mosselen in knoflook (BBQ)

Mosselen kun je makkelijk bereiden op de barbecue.
Ik gebruikte 2 aluminium bakjes voor op de barbecue (o.a. te koop bij Action) en wikkelde ze daarna nog in aluminiumfolie.
Met aluminiumfolie alleen lukt het ook maar dan zou ik de portie kleiner maken per pakje folie.

1-IMG_9717

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 1 kilogram mosselen
  • 5 grote tenen knoflook (of 4 koffielepels knoflookpuree)
  • 1 ui
  • halve kleine citroen
  • 200 ml slagroom (voor warme bereidingen)
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de barbecue.
  • Was de mosselen in een bak met koud water. Spoel ze met de handen goed door elkaar. Mosselen die open blijven staan, verwijder je. Tik de mossel, als extra controle, nog even op de zijkant van je bak. Soms gaan ze dan toch nog dicht. Spoel dan het water weg.
  • Herhaal de vorige stap nog 2 à 3 keer.
  • Snijd de ui in ringen. Haal de ringen uit elkaar.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Pers de citroen uit.
  • Meng de knoflook, het citroensap, de uienringen, slagroom en de mosselen in de aluminium bakjes.
  • Kruid met peper en zout.
  • Wikkel rondom elk bakje nog een groot vel aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de opening naar boven wijst.
  • Zet de bakjes op de grill en controleer na 10 à 12 minuten of alle mosselschelpen open staan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s