Ingrediënten (voor 2 à 3 personen) :
- 250 gram camembert (heel koud)
- 2 grote eieren
- 100 gram paneermeel
- 100 gram rucola
- verse frambozen
verse aardbeien - handvol rozijnen
- 12 zachte dadels
- eetlepel olijfolie
- peper
- zout
- 2 eetlepels cranberry compote
Bereiding:
- Kluts de eieren in een kommetje.
- Zet een ander kommetje met paneermeel klaar.
- Snijd de camembert in 8 stukken.
- Wentel elk stuk camembert door het ei en daarna door het paneermeel.
- Herhaal dit nog een keer zodat je een dikkere paneermeellaag krijgt.
- Leg de stukken kaas terug in de koelkast zodat ze weer heel koel worden.
- Verwarm de frituurpan op 180 graden.
- Bak de camembertpuntjes in de frituurpan totdat ze mooi bruin zijn. Dit duurde zo’n 90 seconden.
- Ontpit de dadels en halveer ze.
- Hussel de olijfolie door de rucola.
- Maak nu de salade door de rucola met de rozijnen, dadels, frambozen en aardbeien te mengen.
- Verdeel hier de kaas over en werk af met wat cranberry compote.
Jaaaa, gefrutuurde camembert is zo lekker! Moet ik echt weer eens maken, fijn recept.