Salade met gebakken camembert

1-IMG_9408

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen) :

  • 250 gram camembert (heel koud)
  • 2 grote eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram rucola
  • verse frambozen
    verse aardbeien
  • handvol rozijnen
  • 12 zachte dadels
  • eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels cranberry compote

Bereiding:

  • Kluts de eieren in een kommetje.
  • Zet een ander kommetje met paneermeel klaar.
  • Snijd de camembert in 8 stukken.
  • Wentel elk stuk camembert door het ei en daarna door het paneermeel.
  • Herhaal dit nog een keer zodat je een dikkere paneermeellaag krijgt.
  • Leg de stukken kaas terug in de koelkast zodat ze weer heel koel worden.
  • Verwarm de frituurpan op 180 graden.
  • Bak de camembertpuntjes in de frituurpan totdat ze mooi bruin zijn. Dit duurde zo’n 90 seconden.
  • Ontpit de dadels en halveer ze.
  • Hussel de olijfolie door de rucola.
  • Maak nu de salade door de rucola met de rozijnen, dadels, frambozen en aardbeien te mengen.
  • Verdeel hier de kaas over en werk af met wat cranberry compote.
Advertentie

Een gedachte over “Salade met gebakken camembert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s