Foodblogswap: Speculaas truffels

Ook deze maand was het weer Foodblogswap-tijd!
Dit keer mocht ik een recept kiezen van ‘Elke Hap’. Dit blog is van de 29-jarige Elke, afkomstig uit Limburg. Van haar hobby wil ze dolgraag haar beroep maken. Ze doet zelfs de opleiding brood- en banketbakkerij.

Haar blog bestaat sinds 2015 maar ze heeft ondertussen al een leuke verzameling recepten.
Je vindt hier veel bakrecepten maar ook recepten die je zo op mijn blog terug zou kunnen vinden…de alledaagse keuken.

Een recept dat mij aansprak, waren de speculaastruffels.
Enorm eenvoudig en zonder oven te maken! Ideaal… want die laatste werkt bij het bakken niet altijd goed mee!
En…deze truffels zijn geweldig van smaak! Echt een leuk recept!

1-IMG_9497

Ingrediënten (voor 15 stuks):

  • 200 gram harde speculaas
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram pure chocolade

Bereiding:

  • Verkruimel de speculaas heel fijn. Dit kan bijvoorbeeld in een hakmolentje of met de deegroller.
  • Meng de roomkaas met de speculaaskruimels maar hou ongeveer 2 eetlepels kruimel apart.
  • Rol nu bolletjes en leg ze op een bord.
  • Laat de roomkaasbolletjes een kwartiertje opstijven in de koelkast.
  • Verwarm een kookpot met water. Zet een bak boven in de pan (de bak moet boven het water blijven) en smelt daarin de witte chocolade.
  • Neem een groot rooster of bord met een bakpapiertje erop.
  • Dompel elk bolletje in de chocolade. Zet het bolletje dan op het bakpapiertje.
  • Neem een koffielepeltje witte chocolade en schep die bovenop de truffel. Draai dan de lepel nog een beetje rond zodat de chocolade zich goed verspreidt.
  • Strooi er wat speculaaskruimels overheen. Laat het uitlekken en opstijven op een bakpapiertje.
  • Laat nu zeker een uurtje opstijven in de koelkast.
  • Smelt dan de pure chocolade in een ander pannetje, op dezelfde manier als de witte chocolade.
  • Doe de pure chocolade in een diepvrieszakje. Verdeel de chocolade naar één zijkant. Knip daar een heel klein hoekje van het zakje zodat je een piepklein gaatje krijgt. Vanuit dat gaatje kun je nog wat streepjes over de truffels maken.
  • Zet daarna de truffels nog eens een halfuurtje in de koeling.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s