Arretjescake met maltesers

1-IMG_9581

Noot: Dit recept met foto mag niet, zonder mijn toestemming, verspreid worden op andere websites (of media). Dit geldt eveneens voor alle andere recepten en foto’s op dit blog.

Ingrediënten:

  • 140 gram witte suiker
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 120 gram boter (bakken & braden)
  • 240 gram biscuits
  • 190 gram maltesers

Bereiding:

  • Smelt de melkchocolade in een kommetje au bain marie of op lage stand in de magnetron.
  • Smelt de boter op lage stand in de magnetron of op een laag vuurtje in een pannetje.
  • Klop de eieren, suiker en cacaopoeder tot een gladder geheel met de mixer.
  • Voeg aan dit suikermengsel de chocolade en boter toe. Klop op hoge stand met de mixer.
  • Breek of snijd de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Breek of snijd de biscuits in kleine stukjes.
  • Meng de witte chocolade, 130 gram maltesers en de biscuits door het chocolademengsel.
  • Bekleed een vorm met wat bakpapier en giet hierin het chocolademengsel.
  • Werk af met de rest van de maltesers.
  • Laat een paar uurtjes in de koelkast staan.

De plakken kun je makkelijker snijden door eerst je mes warm te laten worden onder heet water.

 

Advertenties

9 thoughts on “Arretjescake met maltesers

  1. Pingback: Ken jij de ouderwetse arretjescake nog? Dit nieuwe recept met Maltesers is echt onweerstaanbaar lekker! | | Lekkere gerechten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s