Arretjescake met maltesers

1-IMG_9581

Noot: Dit recept met foto mag niet, zonder mijn toestemming, verspreid worden op andere websites (of media). Dit geldt eveneens voor alle andere recepten en foto’s op dit blog.

Ingrediënten:

  • 140 gram witte suiker
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 120 gram boter (bakken & braden)
  • 240 gram biscuits
  • 190 gram maltesers

Bereiding:

  • Smelt de melkchocolade in een kommetje au bain marie of op lage stand in de magnetron.
  • Smelt de boter op lage stand in de magnetron of op een laag vuurtje in een pannetje.
  • Klop de eieren, suiker en cacaopoeder tot een gladder geheel met de mixer.
  • Voeg aan dit suikermengsel de chocolade en boter toe. Klop op hoge stand met de mixer.
  • Breek of snijd de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Breek of snijd de biscuits in kleine stukjes.
  • Meng de witte chocolade, 130 gram maltesers en de biscuits door het chocolademengsel.
  • Bekleed een vorm met wat bakpapier en giet hierin het chocolademengsel.
  • Werk af met de rest van de maltesers.
  • Laat een paar uurtjes in de koelkast staan.

De plakken kun je makkelijker snijden door eerst je mes warm te laten worden onder heet water.

 

Advertenties

14 gedachtes over “Arretjescake met maltesers

    • Lekker Happen zegt:

      Dag Eef,
      Zelf zou ik de arretjescake maar 2 (à 3 dagen) bewaren omdat er rauwe eitjes in het recept zitten. Invriezen zou ook moeten lukken maar best even van te voren in plakken snijden en daarna direct invriezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s