Noot: Dit recept met foto mag niet, zonder mijn toestemming, verspreid worden op andere websites (of media). Dit geldt eveneens voor alle andere recepten en foto’s op dit blog.
Ingrediënten:
- 140 gram witte suiker
- 200 gram melkchocolade
- 100 gram witte chocolade
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eieren
- 120 gram boter (bakken & braden)
- 240 gram biscuits
- 190 gram maltesers
Bereiding:
- Smelt de melkchocolade in een kommetje au bain marie of op lage stand in de magnetron.
- Smelt de boter op lage stand in de magnetron of op een laag vuurtje in een pannetje.
- Klop de eieren, suiker en cacaopoeder tot een gladder geheel met de mixer.
- Voeg aan dit suikermengsel de chocolade en boter toe. Klop op hoge stand met de mixer.
- Breek of snijd de witte chocolade in kleine stukjes.
- Breek of snijd de biscuits in kleine stukjes.
- Meng de witte chocolade, 130 gram maltesers en de biscuits door het chocolademengsel.
- Bekleed een vorm met wat bakpapier en giet hierin het chocolademengsel.
- Werk af met de rest van de maltesers.
- Laat een paar uurtjes in de koelkast staan.
De plakken kun je makkelijker snijden door eerst je mes warm te laten worden onder heet water.
Oh wauw… Dit ziet er evt geweldig uit! Een collega maakte laatst arretjescake die was zo op haha
Arretjescake gaat er bij iedereen wel in, inderdaad! 🙂 Ik vond het als kleine meid al heerlijk toen ik het bij een vriendinnetje op het verjaardagsfeestje kreeg! 🙂
kan dat ook met smarties of M&M’s?
Hallo Bert,
Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar de versie met M&M’s lijkt me zeker het proberen waard! 🙂
Nog nooit gegeten ga het uit proberen lijkt mij heerlijk.
Veel plezier alvast met het maken ervan! Bedankt voor jouw reactie.
Waar vin ik maltesers
Goedenavond,
Maltesers vind je in een rood zakje in de supermarkt. Ze liggen bij de Snickers, Mars, Bountyverpakkingen.
Groetjes Daisy
Vandaag gemaakt met mijn zoontje van vijf, heel tof om samen te maken. Hij kan veel helpen! En het was heel lekker!
Wat een leuke reactie! Bedankt!
Super lekker! Hoe lang kan ik het bewaren, of is invriezen een mogelijkheid?
Dag Eef,
Zelf zou ik de arretjescake maar 2 (à 3 dagen) bewaren omdat er rauwe eitjes in het recept zitten. Invriezen zou ook moeten lukken maar best even van te voren in plakken snijden en daarna direct invriezen.
echt leuk en lekker! ik hen het lang geleden al eens gemaakt, maar ik wil t nog een keer maken op mijn feestje
Ziet er heerlijk uit! Welke vorm is het beste geschikt om dit in te maken?
Ik maakte hem in een standaard rechthoekig cakeblik.
gemaakt, was heerlijk!! en met sinte kerst een nieuw een versie met (chocolade) pepernoten. en ook mijn collega’s vonden het lekker! wat een super recept. bedankt voor het delen
Hartelijk dank voor jouw leuke reactie. 👍🏻