Rijstschotel met spekjes

1-IMG_9524

Ingrediënten (voor 3 porties):

  • 400 gram basmati rijst
  • 250 gram spekblokjes, gerookt
  • 150 gram diepvrieserwten, ontdooid
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 klein blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
  • 1,5 eetlepel ketjapsaus
  • 1 koffielepel cajun kruiden
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking. Giet af en zet aan de kant.
  • Snijd de paprika, knoflook en ui fijn.
  • Verwarm een wokpan. Bak de spekjes zo’n 3-tal minuten aan op hoger vuur. Roer regelmatig.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui glazig aan gedurende een 2-tal minuten.
  • Voeg nu ook de paprikablokjes toe. Roer goed om voor 2-tal minuten.
  • Kruid met peper, zout en cajunkruiden.
  • Voeg nu de rijst toe. Roer goed door elkaar.
  • Roer de ketjapsaus erdoorheen.
  • Roer nu de erwten, spekblokjes, bonen en maïs erdoorheen.
  • Knip of snijd dunne ringen van de lente-ui en voeg nog even toe.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s