Ingrediënten (voor 3 porties):
- 400 gram basmati rijst
- 250 gram spekblokjes, gerookt
- 150 gram diepvrieserwten, ontdooid
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 3 stengels lente-ui
- 1 klein blikje kidneybonen, uitgelekt
- 1 klein blikje maïs, uitgelekt
- 1,5 eetlepel ketjapsaus
- 1 koffielepel cajun kruiden
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking. Giet af en zet aan de kant.
- Snijd de paprika, knoflook en ui fijn.
- Verwarm een wokpan. Bak de spekjes zo’n 3-tal minuten aan op hoger vuur. Roer regelmatig.
- Voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui glazig aan gedurende een 2-tal minuten.
- Voeg nu ook de paprikablokjes toe. Roer goed om voor 2-tal minuten.
- Kruid met peper, zout en cajunkruiden.
- Voeg nu de rijst toe. Roer goed door elkaar.
- Roer de ketjapsaus erdoorheen.
- Roer nu de erwten, spekblokjes, bonen en maïs erdoorheen.
- Knip of snijd dunne ringen van de lente-ui en voeg nog even toe.