Rijstschotel met spekjes

1-IMG_9524

Ingrediënten (voor 3 porties):

  • 400 gram basmati rijst
  • 250 gram spekblokjes, gerookt
  • 150 gram diepvrieserwten, ontdooid
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 klein blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
  • 1,5 eetlepel ketjapsaus
  • 1 koffielepel cajun kruiden
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking. Giet af en zet aan de kant.
  • Snijd de paprika, knoflook en ui fijn.
  • Verwarm een wokpan. Bak de spekjes zo’n 3-tal minuten aan op hoger vuur. Roer regelmatig.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui glazig aan gedurende een 2-tal minuten.
  • Voeg nu ook de paprikablokjes toe. Roer goed om voor 2-tal minuten.
  • Kruid met peper, zout en cajunkruiden.
  • Voeg nu de rijst toe. Roer goed door elkaar.
  • Roer de ketjapsaus erdoorheen.
  • Roer nu de erwten, spekblokjes, bonen en maïs erdoorheen.
  • Knip of snijd dunne ringen van de lente-ui en voeg nog even toe.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s