Ingrediënten (voor 2 personen):
- 4 sneetjes brood
- 250 gram champignons
- 100 gram spekreepjes
- rucola
- 1 koffielepel knoflookpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- halve theelepel gedroogde tijm
- halve theelepel gedroogde rozemarijn
- peper
- zout
- boter
Bereiding:
- Verwarm een pan en bak de spekreepjes bruin aan. Laat ze dan uitlekken op een keukenpapiertje.
- Dezelfde pan verwarm je weer met een klontje boter.
- Bak de champignons, op hoog vuur, bruin aan.
- Roer er ondertussen de gedroogde kruiden, peper, zout en look doorheen.
- Voeg de spekreepjes toe en roer nog eens goed door elkaar.
- Toast het brood in een broodrooster.
- Leg, per persoon, twee sneetjes brood op het bord.
- Leg er een beetje rucola op.
- Schep de champignons met spekjes erop.