Ingrediënten:
- 400 gram penne
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- 1 koffielepel groene tabasco
- 800 gram cherrytomaten
- 100 ml kookroom
- 70 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Snijd de cherrytomaten in 4 stukjes.
- Verwarm een vuurvaste pan met wat olijfolie.
- Bak de ui glazig aan. Roer er ook de knoflook doorheen.
- Voeg de oregano toe.
- Voeg dan de tomaten toe. Roer even goed om.
- Zet dan de pan zo’n 60 à 70 minuten in de oven.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
- Doe ondertussen de tomaten en uienmix in een blender en mix hem fijn.
- Doe de saus terug in de pan en voeg de room toe. Roer zo’n 5-tal minuten.
- Voeg dan de geraspte kaas toe en roer goed.
- Kruid bij met peper en zout naar smaak.
- Roer de pasta door de tomatensaus.