Romige tomaten pasta

1-IMG_8617

Ingrediënten:

  • 400 gram penne
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 koffielepel groene tabasco
  • 800 gram cherrytomaten
  • 100 ml kookroom
  • 70 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Snijd de cherrytomaten in 4 stukjes.
  • Verwarm een vuurvaste pan met wat olijfolie.
  • Bak de ui glazig aan. Roer er ook de knoflook doorheen.
  • Voeg de oregano toe.
  • Voeg dan de tomaten toe. Roer even goed om.
  • Zet dan de pan zo’n 60 à 70 minuten in de oven.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Doe ondertussen de tomaten en uienmix in een blender en mix hem fijn.
  • Doe de saus terug in de pan en voeg de room toe. Roer zo’n 5-tal minuten.
  • Voeg dan de geraspte kaas toe en roer goed.
  • Kruid bij met peper en zout naar smaak.
  • Roer de pasta door de tomatensaus.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s