Mexicaanse lasagne

mexicaanse lasagne

Ingrediënten (voor 4-5 personen):

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 groot pak tortilla wraps (8 stuks)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepertjes
  • 1 blik chilibonen
  • 1 blik maïs
  • klontje boter of olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • eventueel nog een theelepeltje cayennepeper
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 600 ml melk
  • 200 gram gemalen kaas + 75 gram gemalen kaas voor de topping
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm een diepe pan met een klontje boter of een scheutje olijfolie. Bak het gehakt rul aan. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  • Snijd ondertussen de knoflook en rode pepertjes fijn.  Voeg ze toe aan het gehakt.
  • Snijd de ui in blokjes en voeg toe aan het gehakt. Blijf goed roeren.
  • Hou je van extra pit? Voeg dan de cayennepeper toe.
  • Snijd de puntpaprika’s en doe ze bij het gehakt. Roer goed gedurende enkele minuten.
  • Roer er de tomatenpuree goed doorheen.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer even goed door.
  • Zet het vuur zachtjes en zet het deksel op de pan. Laat rustig pruttelen gedurende een tiental minuten. Tussendoor rustig even doorroeren.
  • Doe er de chilibonen. Laat nog vijf minuten zacht pruttelen.
  • Voeg dan de maïs toe. Zet even aan de kant.
  • Zet ondertussen even de oven aan op 180 graden.
  • Neem een pannetje en smelt hierin de boter.
  • Roer de bloem er doorheen en roer dit goed door voor enkele minuten.
  • Voeg dan geleidelijk de melk toe en klopt goed door met een garde tot een mooie gebonden saus.
  • Roer er dan de gemalen kaas doorheen.
  • Neem een ronde of vierkante ovenschaal. Snijd eventueel een klein stukje van de zijkanten van de tortilla wraps om ze beter te doen passen in de ovenschaal.
  • Begin met een laagje gehaktsaus, dan een tortilla wrap en dan een laagje kaassaus. Bouw de lasagne zo op tot de ovenschaal bijna vol is. De bovenste laag moet eindigen met kaassaus.
  • Strooi hier de resterende kaas overheen en zet een kwartiertje in de oven.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s