Quiche met broccoli en witte asperges

quiche met broccoli en witte asperges

Deze bereiding werd met spekjes bereid maar die kunnen uiteraard weggelaten worden.

Ingrediënten:

  • 1 rechte rol bladerdeeg
  • 200 ml room (ik gebruikte de lightversie)
  • 125 gram spekreepjes
  • 125 gram geraspte kaas
  • 1 bouillonblokje tuinkruiden
  • 4 eieren
  • 1 kleine broccoli
  • 4 witte asperges
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie (vers is ook lekker!)
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm twee ketels met water. Voeg in één ketel een bouillonblokje toe. Dit is voor de asperges.
  • Snijd de roosjes van de broccoli. Kook ze gedurende een 10-tal minuten.
  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van een 3-tal cm en kook ze gedurende een 10-tal minuten in het bouillonwater.
  • Bak dan de spekreepjes in een braadpan totdat ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Rol ondertussen het bladerdeeg uit in de bakvorm. Prik er met de vork gaatjes in.
  • Klop ondertussen de eieren, de kaas en room los in een kom. Kruid goed met peper en zout. Voeg dan de peterselie toe.
  • Giet de groenten af en dep ze voorzichtig droog.
  • Schik de groenten op het bladerdeeg en voeg ook de spekjes toe.
  • Giet het eiermengsel eroverheen.
  • Zet het nu zo’n 35 à 40 minuten in de oven.

quiche met broccoli en witte asperges 2

Plaats een reactie