Deze bereiding werd met spekjes bereid maar die kunnen uiteraard weggelaten worden.
Ingrediënten:
- 1 rechte rol bladerdeeg
- 200 ml room (ik gebruikte de lightversie)
- 125 gram spekreepjes
- 125 gram geraspte kaas
- 1 bouillonblokje tuinkruiden
- 4 eieren
- 1 kleine broccoli
- 4 witte asperges
- 1 eetlepel gedroogde peterselie (vers is ook lekker!)
- peper
- zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm twee ketels met water. Voeg in één ketel een bouillonblokje toe. Dit is voor de asperges.
- Snijd de roosjes van de broccoli. Kook ze gedurende een 10-tal minuten.
- Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van een 3-tal cm en kook ze gedurende een 10-tal minuten in het bouillonwater.
- Bak dan de spekreepjes in een braadpan totdat ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Rol ondertussen het bladerdeeg uit in de bakvorm. Prik er met de vork gaatjes in.
- Klop ondertussen de eieren, de kaas en room los in een kom. Kruid goed met peper en zout. Voeg dan de peterselie toe.
- Giet de groenten af en dep ze voorzichtig droog.
- Schik de groenten op het bladerdeeg en voeg ook de spekjes toe.
- Giet het eiermengsel eroverheen.
- Zet het nu zo’n 35 à 40 minuten in de oven.