Oreo chocoladetaart

IMG_9080

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melkchocolade
  • 3 rollen ‘original’ Oreo (154 gram, per rol)
  • 150 gram roomboter (ongezouten, Botergoud bakken & braden)
  • 150 ml kookroom (20% vet)
  • eventueel decoratiestrooisel (ik gebruikte de crunchy chocoladebolletjes en hartjes van Dr Oetker)

Bereiding:

  • Verkruimel 2 rollen Oreo’s in grove stukken in een hakmolen. Hak ze fijn.
  • Smelt de boter op 500 W in de magnetron of in een pannetje.
  • Voeg de gesmolten boter toe in de hakmolen. Vermeng tot een gladder geheel.
  • Leg een velletje bakpapier op de bodem van jouw bakvorm. Leg hierop het koekjesmengsel. Duw goed aan met de vingers of met de achterkant van een eetlepel. Probeer ook een randje te vormen met het koekjesmengsel.
  • Zet de bakvorm een kwartiertje in de koelkast totdat je chocolademengsel klaar is.
  • Breek alle chocolade in een kommetje. Giet er de room bij.
  • Smelt de chocolade zo’n 4 à 5 minuten op 500 W in de magnetron. Meng tussendoor goed door. Houd het goed in de gaten! Dit kan ook au bain marie in een kommetje. Dit doe je door een pannetje met een bodem water rustig te laten koken en hierin een grotere kom te plaatsen waarin de chocolade en room zit.
  • Klop het chocolademengsel nog even goed door met een garde of mixer met garde.
  • Giet het chocolademengsel over de koekjesbodem.
  • Breek de overgebleven rol Oreo’s in grove stukken en duw ze in het chocolademengsel.
  • Laat minstens enkel uurtjes uitharden in de koelkast.
  • Werk eventueel af met wat chocoladebolletjes.

 

Plaats een reactie