Gemarineerde kipspiesjes

IMG_9042

Ingrediënten (voor 6 spiesjes):

  • 2 dikke kipfilets
  • 1 kleine ui
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel harissa
  • 2 theelepels rode currypasta (Koh Thai)
  • 1 koffielepel gedroogde peterselie
  • snufje zout

Bereiding:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Doe de ui en yoghurt in de blender. Voeg de kurkuma, het zout, currypasta, harissa en de gedroogde peterselie toe. Mix het fijn tot een egale masa.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Meng de kip in het yoghurtmengsel en laat minstens 3 uurtjes marineren. Ikzelf deed dit 24 uur.
  • Leg 6 satéprikkers, een halfuurtje voordat je begint te rijgen, in een schaaltje water. Rijg dan een 4-tal stukjes vlees aan elk spiesje.
  • Bak de spiesjes zo’n 8 à 10 minuten op de barbecue of in een klontje boter in een pan.

Het recept ‘gemarineerde kippenspiesjes’ uit het boek ‘100 tapas & andere creatieve hapjes’ (pagina 69) diende als inspiratie.

 

 

2 gedachtes over “Gemarineerde kipspiesjes

Plaats een reactie