Ingrediënten (voor 6 spiesjes):
- 2 dikke kipfilets
- 1 kleine ui
- 250 gram Griekse yoghurt
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel harissa
- 2 theelepels rode currypasta (Koh Thai)
- 1 koffielepel gedroogde peterselie
- snufje zout
Bereiding:
- Snijd de ui in grove stukken.
- Doe de ui en yoghurt in de blender. Voeg de kurkuma, het zout, currypasta, harissa en de gedroogde peterselie toe. Mix het fijn tot een egale masa.
- Snijd de kip in blokjes.
- Meng de kip in het yoghurtmengsel en laat minstens 3 uurtjes marineren. Ikzelf deed dit 24 uur.
- Leg 6 satéprikkers, een halfuurtje voordat je begint te rijgen, in een schaaltje water. Rijg dan een 4-tal stukjes vlees aan elk spiesje.
- Bak de spiesjes zo’n 8 à 10 minuten op de barbecue of in een klontje boter in een pan.
Het recept ‘gemarineerde kippenspiesjes’ uit het boek ‘100 tapas & andere creatieve hapjes’ (pagina 69) diende als inspiratie.
Mm, lijkt me heerlijk!
De kip was ook nog heerlijk zacht na het bbq’en. Moet je maar eens proberen.