Ginza – Enschede

Na een dagje winkelen in Gronau en Enschede hadden we nog wel zin in sushi. Net boven de parkeergarage ‘Van Heekplein’ ligt het sushirestaurant Ginza.
Hier kun je terecht voor het all you can eat- concept. Je kunt kiezen uit een arrangement met of zonder drankjes.


We kregen een ronde tafel bij het raam met daarbij een tablet. De mannelijke bediening (de zaakvoerder?) leek niet zo heel vloeiend Nederlands te kunnen en verder werd ook geen uitleg gegeven over het concept.
Gelukkig had ik me via de website al ingelezen en konden we dus ook 5 gerechten per persoon bestellen.


Zoals altijd begonnen we ook hier met sushi. Helaas bevatte de menukaart niet veel informatie over de ingrediënten. Het werd dus vaak een verrassing welke samenstelling de sushi (maar ook de warme gerechten) had.
De sushi met de gebakken garnaal viel goed in de smaak. De mayonaise erop was heerlijk al werden de klodders mayonaise wel steeds dikker (en minder verfijnd) gedurende de avond. De crispy roll proefde goed. De eerste keer dat ik hem bestelde, had hij een klein beetje pikante kruiding rondom maar de tweede keer was deze té sterk aanwezig. Mijn tong stond in vuur en vlam! Niet zo fijn… en ook niet duidelijk op de menukaart.
De palingroll had een erg overheersende portie roomkaas en dat viel erg tegen. Daardoor proefde je de paling nog maar heel miniem.
De Ginza roll bevatte vooral zalm en had een gefrituurd randje. Deze was zeker ok!

Mijn vriend bestelde ook temaki’s (de sushi-hoorntjes). De temaki’s waren flink gevuld en lekker van smaak. Er zat een tikkeltje mayonaise in.


De warme gerechten werden ook uitgeprobeerd. Al was het dus niet altijd duidelijk wat we eigenlijk besteld hadden. De gebakken garnalen waren lekker, de mini-loempia’s hadden we eigenlijk niet besteld maar werden op onze tafel gezet. Ze waren wel lekker! De gyoza (Japanse dumplings) was mijn favoriete gerechtje van de avond. Ook de krokante varkensreepjes waren lekker zoet!


De service aan het begin van de avond verliep vlot maar na ronde 2 was het helaas helemaal om zeep! We hebben 45 minuten gewacht en toen stonden nog niet alle bestelde gerechten van ronde 3 op tafel. Het werd uiteindelijk een teleurstelling…
Na meer dan 1,5 uur hadden we dus nog geen drie volledige rondes gegeten.

Het meisje van de bediening hoorde ik, tegen een andere tafel, wel vertellen over het dessertbuffet achteraan in het restaurant. Daar mocht je vrij kiezen uit allerlei desserts zoals schepijs, donuts maar ook fruit. Uiteindelijk heeft mijn vriend een crème brûlée (die ook te vloeibaar was) en een aardbeienijsje met chocoladevlokken gegeten.

Na dat dessert hebben we afgerekend en zijn we maar richting hotel terug gegaan…

Lekker!

  • heerlijke gyoza
  • goed gebakken zalm
  • goede portie temaki’s

Niet zo lekker!

  • geen uitleg over de werking van het restaurant en het dessertbuffet
  • alleen de Japanse naam van de sushi, verder geen uitleg over inhoud van sushi
  • teveel roomkaas in de palingroll
  • teveel spicy kruiding op de crispy roll
  • te lange wachttijd

5

Ginza, Klanderij 50A, Enschede, http://ginza-sushi.nl/

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s