Köfte met frisse dip

IMG_9035

Ingrediënten (voor 10 stuks):

  • 600 gram rundergehakt (of lamsgehakt)
  • 2 eieren (medium)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie (koriander kan ook)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel harissa
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel zhug (Pure specerijen van Verstegen)
  • 10 verse muntblaadjes

Ingrediënten voor de frisse dip:

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • muntblaadjes van 4 grote takjes
  • 5 takjes dille

Bereiding:

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg de eitjes toe.
  • Voeg hierbij de komijn, peterselie (of koriander), gember, peper, kaneel, cayenne, harissa, zhug en zout. Meng goed door elkaar.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Doe de muntblaadjes, knoflook en ui in een hakmolen. Hak goed fijn Dit kan natuurlijk ook gewoon met een mes gedaan worden indien je geen hakmolen hebt. Voeg dit mengsel bij het gehakt. Meng goed door elkaar met de handen.
  • Verdeel het gehakt in 10 gelijke stukken en rol er gehaktballen van. Duw ze dan zachtjes aan totdat ze platter zijn.
  • Vet het rooster van de bbq eventueel in en bak de köfte zo’n 5-tal minuten op de barbecue. Draai halverwege om.
  • Deze köfte kun je ook in de pan bakken met een klontje boter.
  • De frisse dip maak je door de muntblaadjes en dilleblaadje fijn te knippen (of te snijden) en door de Griekse yoghurt te mengen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s