Ingrediënten:
- 500 gram mascarpone
- 5 middelgrote eieren
- 100 gram suiker
- 140 gram speculoospasta
- 400 gram speculoos + 6-tal speculooskoekjes
- 1 kopje koffie
Bereiding:
- Scheid de eieren. Het eiwit in de ene kom, de eierdooiers in de andere kom.
- Doe de suiker bij de eierdooiers en klop dit goed met de mixer totdat het lichtgeel is.
- Voeg daar de speculoospasta aan toe.
- Klop er nu rustig (en niet te lang) de mascarpone doorheen.
- Klop het eiwit in de andere kom stijf.
- Spatel het eiwit onder het mascarponemengsel.
- Neem een bakblik of ovenschotel en maak een laagje mascarponemengsel op de bodem.
- Dompel de speculoos kort in de koffie en leg ze op de mascarponelaag.
- Maak zo de laagjes totdat je met de mascarponelaag eindigt.
- Verkruimel de 6 losse speculooskoekjes en verstrooi het als bovenste laag van de tiramisu.
- Zet het nu zo’n 4 uren in de koeling om op te stijven.