Tiramisu met speculaas

IMG_9058

Ingrediënten:

  • 500 gram mascarpone
  • 5 middelgrote eieren
  • 100 gram suiker
  • 140 gram speculoospasta
  • 400 gram speculoos + 6-tal speculooskoekjes
  • 1 kopje koffie

Bereiding:

  • Scheid de eieren. Het eiwit in de ene kom, de eierdooiers in de andere kom.
  • Doe de suiker bij de eierdooiers en klop dit goed met de mixer totdat het lichtgeel is.
  • Voeg daar de speculoospasta aan toe.
  • Klop er nu rustig (en niet te lang) de mascarpone doorheen.
  • Klop het eiwit in de andere kom stijf.
  • Spatel het eiwit onder het mascarponemengsel.
  • Neem een bakblik of ovenschotel en maak een laagje mascarponemengsel op de bodem.
  • Dompel de speculoos kort in de koffie en leg ze op de mascarponelaag.
  • Maak zo de laagjes totdat je met de mascarponelaag eindigt.
  • Verkruimel de 6 losse speculooskoekjes en verstrooi het als bovenste laag van de tiramisu.
  • Zet het nu zo’n 4 uren in de koeling om op te stijven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s