Tiramisu met speculaas

IMG_9058

Ingrediënten:

  • 500 gram mascarpone
  • 5 middelgrote eieren
  • 100 gram suiker
  • 140 gram speculoospasta
  • 400 gram speculoos + 6-tal speculooskoekjes
  • 1 kopje koffie

Bereiding:

  • Scheid de eieren. Het eiwit in de ene kom, de eierdooiers in de andere kom.
  • Doe de suiker bij de eierdooiers en klop dit goed met de mixer totdat het lichtgeel is.
  • Voeg daar de speculoospasta aan toe.
  • Klop er nu rustig (en niet te lang) de mascarpone doorheen.
  • Klop het eiwit in de andere kom stijf.
  • Spatel het eiwit onder het mascarponemengsel.
  • Neem een bakblik of ovenschotel en maak een laagje mascarponemengsel op de bodem.
  • Dompel de speculoos kort in de koffie en leg ze op de mascarponelaag.
  • Maak zo de laagjes totdat je met de mascarponelaag eindigt.
  • Verkruimel de 6 losse speculooskoekjes en verstrooi het als bovenste laag van de tiramisu.
  • Zet het nu zo’n 4 uren in de koeling om op te stijven.

Plaats een reactie